Tyskland triumferede igen

Brasilien viste slutrundens flotteste spil, men en jævnbyrdig finale blev vundet af de regerende mestre.

Tysklands anfører og store profil Birig Prinz har netop fået overraskt VM-pokalen af FIFA-præsident Sepp Blatter, der ses froan til venstre. Foto: Mark Ralston/AFP Fold sammen
Læs mere

Tyske Birgit Prinz er ikke længere verdens bedste kvindelige fodboldspiller. Den position har brasilianske Marta forlængst indtaget. Men Birgit Prinz og Co. er til gengæld fortsat verdensmestre. De vandt nemlig gårsdagens VM-finale med 2-0 over netop Marta og hendes holdkammerater, der ellers har vist det mest sprudlende spil over hele turneringen.

Det kan også godt være, at brasserne havde snuppet deres første VM-titel - hos kvinderne - hvis ikke Marta i anden halvleg havde brændt et straffespark, ved stillingen 1-0. Nadine Angerer havde ingen problemer med at gå til den rette side, da Marta sparkede næsten midt i målet.

Det var Birgit Prinz, der bragte tyskerne foran, og dermed endte finalen også som en stor personlig triumf for den 29-årige angriber.

Tysklands VM-guld i 2003 var nationens første, og men nu er det tyske landhold med det nyeste guld det i særklasse bedste i de senere år. VM-triumfen kom endda i hus efter seks kampe rundt om i Kina, der samlet sluttede med en solid målscore på hele 21-0.

Allerede inden VM lå det ellers i luften, at brasilianerne kunne overtage den rolle, men måske sker det i stedet for i Kina til næste sommer?

»Vi arbejder videre frem mod OL næste år, hvor vi tager den medalje, vi helst vil have,« som det efter finalen lød selvtillidsfuldt fra Marta, der på den måde allerede har lagt et stort pres på ikke mindst sig selv. Men den blot 21-årige Marta har ofte vist, at hun kan leve op til forventningerne. Det har hun også gjort under VM, hvor hun på baggrund af adskillige store præstatationer fortjent blev kåret til VMs bedste spiller - foran Birgit Prinz. Men som mange store (herre)stjerner har gjort før hende, kiksede hun fra 11 meter-pletten på et altafgørende tidspunkt. Det er da også i langt højere grad en spiller som Marta, der desuden blev VM-topscorer med syv mål, frem for Birgit Prinz, der giver kvindefodbolden en fremragende markedsføring, og undgår hun skader, kan hun fortsætte med det mange år endnu.