Tyskland ryger ud af VM efter sydkoreansk ydmygelse

De forsvarende verdensmestre fra Tyskland er ude af VM. Holdet led et ydmygende 0-2-nederlag til Sydkorea.

For første gang i Tysklands historie lykkedes det ikke holdet at spille sig videre fra gruppespillet ved VM. Michael Dalder/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De forsvarende verdensmestre fra Tyskland er ude af fodbold-VM efter 0-2-nederlag til Sydkorea. For første gang nogensinde kommer Tyskland ikke videre fra VM-gruppespillet.

Samtidig vandt Sverige 3-0 over Mexico i den anden kamp i gruppe F.

Tyskland slutter sidst i gruppe F, hvor Tyskland og Sydkorea hver har tre point, men sydkoreanerne har en bedre målscore efter onsdagens 2-0-sejr.

Heller ikke Sydkorea kommer videre til ottendedelsfinalerne. Det gør i stedet Sverige og Mexico som henholdsvis etter og toer i gruppe F.

Alt kunne ske i gruppe F inden onsdagens kampe.

Sydkorea havde inden kampen nul point, men holdet kunne stadig nå avancement. Det krævede dog en sejr over de forsvarende verdensmestre, og samtidig skulle Mexico vinde over Sverige i den anden kamp.

Det skræmte dog ikke sydkoreanerne, at oddsene var imod dem. Holdet fik en rigtig god start på kampen og virkede meget afklaret om, hvad opgaven gik ud på.

Tyskland var mest i boldbesiddelse, men det var Sydkorea, der kom frem til de største chancer.

Efter 18 minutters spil var det meget tæt på en sydkoreansk scoring efter et målmandsdrop af den tyske målmand Manuel Neuer.

Seks minutter senere sendte Sydkorea et langskud tæt forbi mål.

Tyskerne spillede bolden fint rundt mellem sig, men blev aldrig for alvor farlige. Den bedste chance tilfaldt Mats Hummels, der syv minutter før pausen fik bolden foran det tyske mål, men det lykkedes ikke for den tyske forsvarsspiller at få bolden i kassen.

Derfor gik begge hold til pause uden mål på tavlen.

I anden halvleg pressede tyskerne mere på og kom frem til flere store chancer, men målene udeblev.

Fire minutter før tid fik Tyskland kampens største chance. Mats Hummels blev spillet helt fri foran det sydkoreanske mål, men hans hovedstød gled over målet.

Få øjeblikke senere var Toni Kroos tæt på, men det lykkedes ikke tyskerne at score det afgørende mål.

Det lykkedes i stedet for sydkoreanerne. To minutter inde i overtiden scorede Kim Young-Gwon. Målet blev først underkendt for offside, men dommeren så episoden igennem på video og godkendte målet.

Seks minutter inde i overtiden blev ydmygelsen total for tyskerne.

Manuel Neuer var på skovtur, og så fik Sydkoreas Son Heung-min en friløber og sendte sikkert bolden i et tomt tysk mål.

Det er tredje VM-slutrunde i træk, at VM's forsvarende mester bliver sendt ud efter gruppespillet.

For fire år siden lykkedes det ikke de forsvarende mestre fra Spanien at komme videre fra gruppen, og for otte år siden var det Italien, der ikke kom videre fra gruppespillet.

/ritzau/