Tyske medier sabler landsholdet ned efter VM-exit: »Det er en historisk skændsel«

I tyske medier bruges der hårde vendinger om det tyske fodboldlandshold, der netop er røget ud af VM i en historisk kamp.

Den tyske midtbanespiller Toni Kroos er tydeligt skuffet, mens de sydkoreanske spillere jubler i baggrunden. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROMAN KRUCHININ

Det tyske fodboldlandshold har lidt et historisk nederlag og er for første gang nogensinde røget ud af en VM-slutrunde allerede efter den indledende runde.

På forhånd var de forsvarende verdensmestre fra Tyskland med stjernespillere som Manuel Neuer, Thomas Müller og Mesut Özil ellers udråbt som store favoritter til at genvinde verdensmesterskabet.

Men »Die Mannschaft« tabte 0-2 til Sydkorea, mens Sverige vandt 3-0 i den anden kamp i gruppen. Dermed er Tyskland ude af slutrunden.

Det vækker mildt sagt kritik i de tyske medier.

I mediet Spiegel konstateres det, at »Tyskland er ude!«, mens avisen fortsætter med at kalde det overraskende VM-exit for »en historisk skændsel«. Avisen Die Welt kalder det et »Chok i overtiden!« og leverer ligeledes en bredside mod det tyske landshold:

»Historisk nederlag, historisk blamage: Verdensmester Tyskland er ude af verdensmesterskabet i Rusland i den indledende runde,« skriver Die Welt og fortsætter:

»En enkelt mål var, hvad landsholdet skulle bruge mod lille Sydkorea for at spille sig videre. I stedet skabte de den største tyske fiasko i VM-historien«.

 

I den tabloide avis Bild er tonen endnu mere direkte:

»Ude! Men vi har heller ikke fortjent mere,« lyder det i avisen, der også beskriver det tyske VM-exit som den »største skændsel i den tyske VM-historie.«

På det sociale medie Twitter skriver Bild, at det »det er svært at tro, men vi er faktisk ude. Farvel, VM! Det er ikke det, vi forestillede os«.

Det var et tysk landhold, der gik på banen som forsvarende verdensmestre, da holdet tabte til Mexico i den første gruppekamp ved VM i Rusland. I den anden gruppekamp vandt Tyskland med nød og næppe over Sverige efter et mål dybt inde i overtiden. Men onsdag aften var det Sydkorea, der scorede to gange i i kampens døende minutter.

Det overraskende exit får flere tyske medier til at tvivle på landstræner Joachim Löws fremtid.

»Hvad siger Jogi (Joachim Löws kælenavn, red.) om hans fremtid?,« spørger Bild.

Det er endnu uvist, om landstræner Joachim Löw fortsætter. Men på et pressemøde onsdag aften udelukker træneren ifølge Bild ikke en opsigelse.

Stillingen i gruppe F

Kampe i gruppe F