Tyske medier jubler over et point mod Danmark

Tyskland er vågnet op til dåd ved VM, og efter uafgjort mod Danmark tror de tyske medier på et stort resultat ved VM.
Læs mere
Fold sammen

Uafgjort mod Danmark giver grund til jubel i Tyskland.

Der står respekt om det danske håndboldlandshold syd for grænsen. Det er tydeligt, når man ser på reaktionerne i de tyske medier efter det uafgjorte 30-30 resultat mellem de to nabolande tirsdag aften.

»Drenge, I giver os grund til at drømme om mere. I den tredje puljekamp ved VM i Qatar klarede vores håndboldspillere 30-30 mod viceverdensmestrene fra Danmark! Silvio Heinevetter blev point-redningsmanden,« skriver Bild.

Og Tyskland islandske landstræner er også godt tilfreds med det uafgjorte resultat, selvom Tyskland længe så ud til at skulle snuppe sejren:

»Vi er lykkelige for at få det ene point mod en stærk nation,« siger han og bliver rost af Bild får sin disposition med af sætte Silvio Heinevetter ind i målet fra begyndelsen af anden halvleg.

Den tyske udgave af Rupert Murdochs Sky-imperium er også godt tilfredse med kampens forløb.

»DHB tager et fortjent point mod Danmark,« skriver sky.de og roser tyskerne, selvom man måske burde have holdt fast i forspringet og have snuppet sejren.

»De tyske håndboldspilleres krimi fik ikke den helt store happy end. Træner Dagur Sigurdssons hold trodsede i Qatar viceverdensmestrene fra Danmark med en bjørnestærk præstation, som overraskende resulterede i 30-30, men man forpassede muligheden for allerede at sikre sig en plads i VM-ottendedelsfinalen.«

Sueddeutsche Zeitung betegner det uafgjorte resultat som en tysk sejr.

»Vundet med 30-30,« lyder overskriften.

»Der manglede kun et mål i at opnå den helt store overraskelse. Det tyske landshold forblev ubesejret ved VM efter en optræden med høj klasse mod Danmark. Ottendedelsfinalen er tæt på, og spillerne vil have mere.«

»Forrest taberne, de engang så stolte danskere, med hængende hoveder, de var knækkede, øjnene rettet mod jorden. Bagved hallens sejrsherrer, tyskerne med hovedet højt og brystet bredt. Sjældent har man set så forskelligt et kropssprog som efter denne 30-30 ved håndbold-VM i Qatars hovedstad, Doha,« lyder observationen fra sueddeutsche.de.

Hamburger Morgenpost roser Dagur Sigurdsson for en overraskende taktik:

»Den islandske landstræner sørgede for et ekstra tryk på danskerne med et taktisk kneb. Han begyndte med en overraskende forsvarsformation med to fremrykkede spillere, som holdt de danske bagspillere langt fra målet, når de skulle angribe.«

Den tidligere mangeårige tyske landstræner Heiner Brand har genfundet troen på landsholdet efter de foreløbige tre kampe ved VM.

»Nu er alt muligt, også en medalje til Tyskland.« siger Brand ifølge sportbild.de.