Tyske medier: Hjulmand færdig - ny dansk assistent i Mainz

Kasper Hjulmand (th) er færdig, men Bo Svensson (midten) bliver ifølge Bild ny assistenttræner i Mainz. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kasper Hjulmand og hans hold af danske assistenter, Keld Bordinggaard og Flemming Pedersen, skal ifølge flere tyske medier have fået at vide, at de er færdige i den tyske Bundesligaklub Mainz. Men der vil alligevel fremover være en dansker i teamet, der skal sikre klubbens overlevelse i den bedste tyske række.

Det er den tidligere FCK-anfører Bo Svensson, som gennem en årrække regerede i forsvaret i Mainz, der ifølge Bild bliver ny assistenttræner efter fyringen af Kasper Hjulmand. Ny cheftræner bliver den hidtidige U23-træner, schweizeren Martin Schmidt.

Det har tidligere været på tale, at Svensson skulle have en rolle i Mainz, men han har ikke været opført som træner på Mainz' hjemmeside, der ellers rummer en omfattende oversigt over assistenter og ungdomstrænere.

»Jeg har haft en god samtale med ham. Han er meget klog og har gode forudsætninger for at blive en god træner,« sagde Hjulmand til den lokale Allgemeine Zeitung om Svensson, da den tidligere FC Nordsjælland-træner tiltrædte i Mainz sidste sommer.

Nu får Svensson, der i efteråret har skullet gennemgå en række trænerkurser, åbenbart mulighed for at leve op til ordene i rollen som assistent for Hjulmands afløser.

Ifølge Bild var den eneste årsag til, at fyringen af Kasper Hjulmand først bliver offentliggjort tirsdag, den såkaldte 'Rosenmontag', en helligdag med et stort karnevalstog i Mainz, og spillerne har fri fra træning. Den danske træner og hans assistenter skulle dog have fået besked om mandagen, selvom der endnu ikke er meldt noget ud officielt.

Mainz er aktuelt på 14. pladsen, kun et enkelt point over nedrykningsstregen, og det er den skuffende placering, som har udløst fyringen af Kasper Hjulmand. Det er kun blevet til fire sejre i 21 kampe, og det er for lidt. Hjulmand bliver ifølge Bild samtidig opfattet som den forkerte mand på bænken i forhold til den kommende kamp for at sikre eksistensen i Bundesligaen. Selvom ledelsen respekterer hans kvaliteter som træner, er han for rolig og giver ikke nok udtryk for sine følelser til, at man mener, at han kan hive holdet op i de 13 kampe, der resterer i denne sæson.