Tyske Angerer favorit til første Tour-sejr

Premieren på langrendssportens Tour de Ski ser ud til at blive en stor triumf for tyske Tobias Angerer, der fører før søndagens afsluttende bjergetape.

Det blev egentlig ikke nogen særlig god lørdag for tyske Tobias Angerer i langrendssporet på femte og næstsidste etape af premieren på Tour de Ski. Et styrt undervejs på massestarten over 30 kilometer i Val di Fiemme, gjorde det til en hård arbejdsdag for den tyske langrendsstjerne.

Tobias Angerer fik dog kæmpet sig op på en femteplads, og det var nok til at forsvare den samlede føring før søndagens afsluttende bjergetape. Samlet ligger norske Simen Østensen.

Etapen blev vundet af norske Eldar Rønning foran russeren Ivan Alipov og Sami Jauhojarvi fra Finland i et spurtopgør, hvor de sidste kræfter skulle hives ud af kroppen.

Virpi Kuitunen er hos kvinderne endnu større favorit til en samlet sejr. På lørdagens 15 kilometer klassisk massestart satte finnen konkurrenterne decideret på plads, da hun kom i mål 37 sekunder foran sin værste konkurrent, landsmanden Aino Kaisa Saarinen. Virpi Kuitunen fører med 1,40 minutter foran Saarinen, og norske Marit Bjørgen på tredjepladsen er 2,10 minutter fra den samlede sejr.

/ritzau/