Tysk VM-fiasko koster tidligere målhelt direktørjob

Oliver Bierhoff er efter 18 år færdig som landsholdsdirektør i Tysklands Fodboldforbund.

Oliver Bierhoffs kontrakt løb til 2024, men bliver nu ophævet før tid. Frank Hoermann/Sven Simon/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frankfurt. Den tyske fiasko ved VM i Qatar har kostet sit første, prominente offer.

Oliver Bierhoff forlader med øjeblikkelig virkning sin stilling som direktør i Tysklands Fodboldforbund (DFB), hvor den tidligere målskytte har haft det øverste ansvar for samtlige landshold.

Kontrakten løb egentlig til 2024, men bliver nu ophævet før tid, oplyser forbundet på sin hjemmeside.

- Oliver Bierhoff har ydet en stor indsats for DFB. Selv om vi i de seneste turneringer ikke nåede vores mål, står han for store øjeblikke. Hans arbejde vil altid være forbundet med VM-succesen i Brasilien, siger forbundspræsident Bernd Neuendorf.

Som aktiv blev Bierhoff national fodboldhelt i 1996, da han med to finalemål sikrede Tyskland guld ved EM i England.

Efterfølgende har han gjort karriere som funktionær og har været en magtfuld figur i fodboldforbundet i de seneste 18 år.

Han er blevet hyldet som en af hovedmændene bag reformen af det tyske landshold, der skabte holdets popularitet i befolkningen og endte med at indbringe VM-titlen i Brasilien i 2014.

Siden er de sportslige resultater udeblevet. Tyskland er røget ud i indledende runde i de to seneste VM-slutrunder. Også EM sidste år blev en skuffelse med nederlag i ottendedelsfinalen.

/ritzau/