Tysk stjerne stopper i Besiktas efter tyrkisk kupforsøg

Mario Gomez havde mulighed for at forlænge sit lejeophold i Besiktas, men politisk uro driver ham væk.

575836773 - 20160720185136145_
Mario Gomez indledte sommerens EM som bænkevarmer for Tyskland, men gjorde det så godt som indskifter, at han spillede sig ind i startopstillingen. Tyskerne blev slået i semifinalen af de franske EM-værter. (Arkivfoto). Scanpix/Ozan Kose Fold sammen
Læs mere

Den tyske landsholdsangriber Mario Gomez vender ikke tilbage til den tyrkiske mesterklub Besiktas.

På kort sigt ser den 31-årige angriber ingen fremtid i Istanbul-klubben efter sidste uges kupforsøg mod præsident Recep Tayyip Erdogans regering.

»Årsagen er udelukkende den politiske situation. Det skyldes hverken det sportslige eller andre ting.«

»Det er kun de skræklige begivenheder de seneste dage,« oplyser Gomez på sin Facebook-side.

»Jeg håber, at de politiske problemer snart vil blive løst på fredelig vis. I så fald vil det være et stort ønske for mig at spille for Besiktas igen. Klubben og landet har fået en plads i mit hjerte gennem det seneste år.«

Mario Gomez var i sidste sæson med til at sikre Besiktas det tyrkiske mesterskab i hård kamp mod Simon Kjær og Fenerbahce.

Angriberen gjorde det så godt i sin tid i Besiktas, at han blev udtaget til sommerens EM i Frankrig. Her bidrog Gomez med to scoringer for Tyskland, der blev slået ud i semifinalen.

Gomez blev sidste sommer udlejet fra italienske Fiorentina til Besiktas på en etårig aftale med mulighed for en forlængelse. Tyskeren har fortsat et år tilbage af sin kontrakt i Firenze.

/ritzau/dpa