Tysk skrækmodstander venter Wozniacki

caroline-wozniacki
Caroline Wozniacki skal i kvartfinalen ved WTA-turneringen »ASB Classic« møde tyskeren Julia Görges. Hende har danskeren tidligere haft store problemer med at besejre. Fold sammen
Læs mere

Med sejren på 6-1, 7-6 over det 18-årige amerikanske stortalent Taylor Townsend er den danske tennisspiller Caroline Wozniacki ved WTA-turneringen »ASB Classic« i Auckland på New Zealand klar til at spille kvartfinale mod tyskeren Julia Görges.

»Det bliver svært. Hun har en stor serv. Desuden returnerer hun godt,« siger Caroline Wozniacki.

Gennem nærlæsning af den indbyrdes statistik mellem tyskeren og danskeren virker Caroline Wozniackis udtalelse fuld forståelig.

Duoen har mødt hinanden seks gange tidligere, og stillingen er 3-3.

De duellerede første gang ved Grand Slam-turneringen Australian Open i 2010. Her vandt Caroline Wozniacki 6-3, 6-1.

I det andet møde ved »Sony Ericsson Open« i Farum samme år blev det også til dansk sejr. Men her blev kampen først afgjort i en tiebreak i tredje sæt.

Herefter sikrede Julia Görges sig tre sejre på stribe i henholdsvis Stuttgart (2011), Madrid (2011) og Dubai (2012).

Men da Caroline Wozniacki i fjor i Sydney igen stod overfor tyskeren, vandt danskeren 3-6, 6-2, 6-4.

Caroline Wozniacki, der ligger nummer otte på verdensranglisten, er dog favorit. På grund af en skadesplaget sæson må Julia Görges på samme liste se sig henvist til 75. pladsen.

Til danskerens fordel taler endvidere, at hun har påbegyndt 2015-sæsonen med to sejre, og at hun virker i mental balance.

»Jeg glæder mig til kampen mellem Wozniacki og Görges,« siger den tidligere danske topspiller Tine Scheuer-Larsen og tilføjer:

»Görges har de seneste sæsoner haft spillemæssige problemer. Der har været stor forskel på hendes top- og bundniveau. Jeg spår Wozniacki-sejr, fordi hun er blevet bedre til at neutralisere det tjubang-spil, som tyskeren står for. I det hele taget ser Wozniacki skarp ud i øjeblikket. Jeg tror på, at hun klarer sig godt ved Australian Open senere på måneden.«

Caroline Wozniacki fik med to-sæts-sejren over Taylor Townsend en fin optakt til kvartfinalen, der spilles natten mellem onsdag og torsdag (dansk tid) .

»Jeg spillede godt. Specielt min serv var velfungerede,« sagde Caroline Wozniacki, der samtidig roste sin seks år yngre modstander:

»Taylor Townsends servereturneringer var skarpe. Men jeg har det godt med sejren. Hun gav mig især i andet sæt kamp til stregen. Det er dejligt at vinde kampe som disse.«

Efter Caroline Wozniacki på blot 26 minutter havde vundet første sæt i suveræn stil, fightede venstrehåndsspilleren Taylor Townsend sig dog flot tilbage i det timelange andet sæt.

Her bragte amerikaneren, der i 2012 vandt Grand Slam-turneringen Australian Opens pigesinglerække, sig foran 5-2.

Men Caroline Wozniacki nægtede at give op. Hun reducerede til 4-5, hvor Taylor Townsend i Caroline Wozniackis serveparti havde tre sætbolde. Imidlertid overlevede Caroline Wozniacki disse, og i sættets afsluttende tiebreak vandt danskeren 7-4.