Tysk politi modtager Puerto-dokumenter

Dopingeksperten Werner Franke har givet det tyske kriminalpoliti dokumenter, der angiveligt belaster Tour-vinderen Alberto Contador.

Mandag kaldte den tyske molekylærbiolog Werner Franke udnævnelsen af Alberto Contador for 'det største svindelnummer i sportens historie' med henvisning til, at spanieren skulle være sluppet alt for billigt ud af sidste års Operation Puerto, hvor flere ryttere blev idømt karantæner for at have forsøgt at dope sig.

Tirsdag afleverede Franke så beviserne - dokumenter fra det spanske politis ransagning af dopinglægen Eufemiano Fuentes' laboratorium - til det tyske kriminalpoliti.

- Vi kan bekræfte, at vi har modtaget dokumenter, og dem vil distriktsadvokaten nu kigge på, sagde talsmand Christian Brockert tirsdag til Associated Press. Han fortalte, at papirerne vil blive givet videre til den relevante anklagemyndighed.

Ifølge Werner Franke er der blandt andet tale om dokumenter, der viser, at Contador af Fuentes blandt andet blev ordineret præparaterne TGN og HMG-Lepori, der henholdsvis er et astmamiddel og et stof, der hjælper til at protestere mere testosteron.

/ritzau/