Tysk medie efter dansk EM-sensation: »Først røg de ud, så kom tårerne«

De danske kvinder i stor jubel efter 2-1 scoringen, der på overraskende vist sendte landsholdet i EM-semifinalen. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBIAS SCHWARZ TOBIAS SCHWARZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vækker mildest talt ærgrelse i de tyske medier, at de ottedobbelte Europa-mestre i kvindefodbold ikke formåede at slå de undertippede danske kvinder, der søndag eftermiddag sensationelt besejrede tyskerne med 2-1 i EM-turneringens kvartfinale.

»Pinligt – ude af kvinde-EM,« lyder en overskrift i den tyske avis Bild, der fortsætter:

»Sammenbrud mod Danmark - først røg de ud, så kom tårerne,« skriver avisen efterfulgt af et billede af en grædende tysk landstræner.

Det tyske kvindelandshold i fodbold håbede at kunne bringe sig videre til semifinalen og dermed være et skridt tættere på at vinde deres syvende EM-trofæ i træk. Og det startede ellers godt. Efter få minutter bragte Tyskland sig foran efter et målmandsdrop af den danske målmand Stina Lykke. Kort efter pausen udlignede danske Nadia Nadim til 1-1, inden Theresa Nielsen kort inden slutfløjtet headede Danmark i front med 2-1 og gjorde overraskelsen til en realitet.

Nederlaget vækker genklang i de tyske medier, hvor skuffelsen er tydelig at spore. På mediet Taz skriver sportsredaktøren eksempelvis:

»Den store turneringsfavorit er overraskende slået ud af Danmark i kvartfinalen med 1-2. De danske fans sang euforisk: "Deutschland, Deutschland, alles ist vorbei." En sang de tilsyneladende ikke stoppede med at synge,« skriver sportsredaktøren ifølge TV2.

På det tyske kvindelandsholds officielle Twitter-konto er der ligeledes ærgrelse over nederlaget på stadion i Rotterdam:

»En bitter dag i Rotterdam. En skam, piger!,« lyder det.

De danske kvinder skal torsdag møde enten Østrig eller Spanien i turneringens semifinale.