Tysk medie afslører dansk matchfixing-skandale: Vestsjælland-spiller fik kæmpe beløb for at tabe

Dette er et arkivfoto. Der er endnu ikke sat navn på, hvilken Vestsjælland-spiller den tyske avis Bild referer til. Ingen af spillerne er derfor under mistanke. Fold sammen
Læs mere

En opsigtsvækkende detalje med dansk fortegn er kommet frem i en sag mod en matchfixing-bande i Tyskland.

Sagens egentlige kerne omhandler SG Sonnenhof Großaspach fra den tredjebedste tyske række, hvor en bande har forsøgt at bestikke holdets træner til at tabe med vilje.

Men det er en detalje fra et tidligere tilfælde, hvor banden rent faktisk havde held i deres forsøg på at fixe en kamp, der for alvor er opsigtsvækkende set med danske briller. Tyske Bild referer, at det ifølge anklageskriftet er lykkedes banden at overtale en unavngiven spiller fra FC Vestsjælland til at tabe en kamp med vilje.

Det står ikke klart, hvornår det skulle være sket, men spilleren skulle have modtaget 60.000 euro - næsten 500.000 danske kroner - for at hjælpe banden med at fixe kampen.

Det er uvist, hvornår kampen skulle have fundet sted. Men tankerne går uvilkårligt tilbage til november sidste år, hvor kampen mellem FC Vestsjælland og Randers blev suspenderet på grund af matchfixing-frygt.

Store tyske bookmakere som Tipico og Cashpoint nægtede at modtage spil på kampen og kontaktede DBU med deres mistanke om urent trav.

»Efter grundige analyser og undersøgelser vurderer DBU, at der ikke har været tale om matchfixing i de to kampe,« skrev DBU i en meddelse på forbundets side, da de mente at være nået til bunds i sagen.