Tysk landstræner sympatiserer med Brasilien

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tyske landstræner, Joachim Löw, kunne nyde sit eget holds forrygende effektive stil i VM-semifinalen, men samtidig også se et brasiliansk hold, der smuldrede foran millioner af håbefulde landsmænd.

Mens Klose tog målrekord, Kroos ville være med og Schürrle gjorde endnu et stærkt indhop med to mål, var det også kampen, hvor brasilianske Marcelo havde glemt alt om offside-regler, og Fernandinho var i gavehumør. Og den brasilianske nedsmeltning overraskede tyskernes landstræner.

- Det brasilianske hold var i chok. De har fantastiske spillere, men det er meget svært i en semifinale, hvis du får så mange mål imod dig. De blev nervøse og spillede lange bolde lige ind i vores forsvar, sagde Löw efter kampen.

Joachim Löw kunne sagtens sætte sig ind i den smerte, det brasilianske folk nu må gå igennem. Han prøvede noget lignende ved VM på hjemmebane for otte år siden, omend et nederlag i den forlængede spilletid til Italien næppe smerter så meget som 1-7.

Men den tyske boss er sikker på én ting: Det er ikke nemt at være brasilianer lige nu.

- Jeg tror godt, jeg kan forestille mig, hvordan brasilianerne har det. I 2006 missede vi muligheden for at komme i finalen i vores eget hjemland. Det var en stor skuffelse for os, og det er det samme for alle nationer. Dette nederlag vil blive svært at sluge for Brasilien.

- Brasilien har organiseret et fantastisk VM, de er fantastiske og venlige mennesker, og det vil blive meget svært for dem at sluge denne her, siger Löw.

Tyskland er med sejren klar til finalen, der spilles søndag. Her møder de vinderen af den anden semifinale mellem Argentina og Holland.