Tysk ekspert: Contador var dopet

Den tyske molekylærbiolog Werner Franke kalder udnævnelsen af Alberto Contador som vinder af Tour de France for 'det største svindelnummer i sportshistorien'.

Den tyske professor og dopingekspert Werner Franke var meget klar i mælet, da han mandag morgen på tv-kanalen ZDF's morgenmagasin kommenterede dette års Tour de France.

Han har ikke meget tilovers for hyldesten til løbets vinder, Alberto Contador, eftersom fra sagen mod dopinglægen Eufemiano Fuentes er soleklare beviser på, at Contador har dopet sig.

- Contador optræder flere gange i det spanske politis sagsakter. Men så indgik den internationale cykelunion en aftale med de spanske myndigheder, som efterfølgende har lagt låg over det hele og nu lyver om, hvad der stod i papirerne. Hvis jeg må sige det lige ud, så har spanierne taget røven på resten af verden. Det er det største svindelnummer i sportshistorien, siger Franke.

Tyskeren sidder angiveligt inde med dokumenter, der fortæller, at Contador har indtaget flere forskellige insulinpræpater, det testosteronstimulerende stof HMG Lepori samt Trigon, der er et astmamiddel. Alt sammen stoffer, der optræder på listen over forbudte stoffer.

/ritzau/