Tysk dopingekspert tvivler på Rasmussen

Den tyske dopingekspert Dr. Werner Franke mener, at Michael Rasmussen kunne dope sig, hvis han ville, fordi UCI's kontrolsystem efter hans mening ikke virker.

Michael Rasmussen er ikke troværdig, når han i 22 dage i juni opholdt sig i Mexico uden at være under overvågning af Den Internationale Cykelunion, UCI. Det mener den tyske dopingekspert Dr. Werner Franke.

- Den, der ikke oplyser sit opholdssted, er aldrig troværdig. Så dækker man over noget med vilje, siger Dr. Werner Franke til Ritzaus Bureau.

Professoren fra Universität Heidelberg i Tyskland er kendt som en af de største bekæmpede af doping i idræt. Han mener, at sagen om Michael Rasmussen viser, at UCI's kontrolsystem er uden effekt.

- Hele systemet er latterligt. I Tyskland har vi et udtryk, der hedder, at han (Michael Rasmussen, red.) røvrender systemet. Når han flere gange har 'no-shows' og ikke bliver indstævnet, viser det bare, hvor inkonsekvent UCI er. Det er en vits. Og vi taler vel at mærke om de vigtigste 22 dage på året. Kun en måned før touren, siger Dr. Werner Franke. /ritzau/