Tyrkisk vrede: UEFA vil ikke mindes terrorofre

Det europæiske fodboldforbund (UEFA) vil ikke mindes ofrene for terroren i Istanbuls lufthavn, og derfor er den tyrkiske befolkning sur på UEFA.

Foto: OZAN KOSE. UEFA vil ikke markere terrorangrebet på Atatürk-lufthavnen i Istanbul med et minuts stilhed før kvartfinalerne, fordi Tyrkiet ikke længere selv er med i EM-turneringen.
Læs mere
Fold sammen

42 personer har mistet livet efter et tredobbelt selvmords-angreb tirsdag på Atatürk-lufthavnen vest for Istanbul. Men det er ikke noget, som UEFA vil markere, når EM-kvartfinalerne går i gang torsdag med Polens kamp mod Portugal. Det skriver TV2/Sportens hjemmeside.

»UEFA siger, at man kun holder et minuts stilhed, når tragedier direkte relaterer sig til fodbold - eller til et af de deltagende lande,« skriver sportsjournalist Rob Harris fra det amerikanske nyhedsbureau AP på sin Twitter-profil.

Tyrkiet har været med ved årets fodbold-EM, men landet røg ud efter indledende runde, da det blev nummer tre i sin pulje og ikke var blandt de fire treere, der også kom i ottendedelsfinalen. Derfor bliver der ikke et minuts stilhed inden kvartfinalerne.

»Grundlæggende siger UEFA altså, at der ikke bliver nogen stilhed før kvartfinalerne, fordi Tyrkiet ikke længere er med i EM. Det er en skandale,« skriver Aysha Ridzuan, som har opbakning fra flere af sine tyrkiske landsmænd.

UEFA er på sin hjemmeside til gengæld kommet med en sympati-tilkendegivelse med ofrene for tirsdagens angreb, som foruden de dræbte tæller 239 sårede.

De tre selvmordsbombere slog til tre forskellige steder i lufthavnen - en i afgangshallen, en i ankomsthallen og en udenfor lufthavnen.

Ingen har taget ansvaret for terror-attentatet, men Tyrkiet er sikker på, at det er Islamisk Stat (IS), der står bag.

Tyrkiet spiller en nøglerolle i krigen mod IS, og landet har netop taget skridt til at forbedre forholdene til henholdsvis Israel og Rusland, som ellers har været køligt.