Tyrkisk fodboldhold får bøde for Putin-tilråb mod ukrainsk hold

Det kommer til at koste 50.000 euro for Fenerbahce, hvis fans sang Putins navn til en kamp mod Dynamo Kiev.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Istanbul. Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) er nået frem til en straf til den tyrkiske klub Fenerbahce, hvis fans fandt det passende at synge den russiske præsident Vladimir Putins navn til en kamp mod ukrainske Dynamo Kiev sidst i juli.

50.000 euro skal forseelsen koste.

Det svarer til cirka 372.000 danske kroner. Desuden skal Fenerbahce spille sin næste kamp i en Uefa-turnering for højst 5000 tilskuere på dets stadion, hvor der ellers er plads til ti gange så mange.

De to hold mødtes i kvalifikationen til årets gruppespil i Champions League på Fenerbahces hjemmebane i den tyrkiske storby Istanbul.

Efter Kiev scorede kampens første mål begyndte en række af hjemmeholdets fans at råbe den russiske præsident Vladimir Putins navn mod spillerne i et forsøg på at distrahere dem.

Episoden har siden vakt kritik fra ukrainsk side.

- Fodbold er et fair spil. I går var Dynamo Kiev bedre, indleder den ukrainske ambassadør i Tyrkiet, Vasyl Bodnar, i et opslag på Twitter.

- Det er trist at skulle lægge øre til støtte fra Fenerbahces fans til en russisk morder og aggressor, der har bombet vores land.

- Jeg er taknemmelig over de venlige tyrkere, som har bakket op om Ukraine og taget afstand til tilhængernes upassende handlinger, skriver han.

Fenerbahces præsident, Ali Koc, erkendte, at det ikke var de mest elegante tilråb, men mente samtidig, at sagen var ude af hans hænder.

- Jeg syntes, det var nogle upassende og unødvendige tilråb, som ligger langt fra vores selvanskuelse her i klubben. Men hvad kan vi gøre? Lukke munden på dem?, spurgte Koc retorisk.

Dynamo Kiev endte med at vinde kampen 2-1 i forlænget spilletid og gik dermed videre til næste runde af kvalifikationsspillet. Her vandt de 1-0 over østrigske Sturm Graz onsdag. De to mødes i returopgøret tirsdag.

/ritzau/AFP