Tyrkiets landstræner kritiserer fans for stjernemobning

Fatih Terim tager Barcelona-spilleren Arda Turan i forsvar, efter at han har fået tyrkiske fans på nakken.

Arda Turam - 20160618085814124
Arda Turan blev trøstet af sine klubkammerater fra Barcelona, da han blev pebet ud af sine egne fans. Scanpix/Bulent Kilic
Læs mere
Fold sammen

Tyrkiets landstræner, Fatih Terim, langer ud efter de tyrkiske tilhængere, der i EM-kampen mod Spanien fredag aften var på nakken af stjernespilleren Arda Turan.

Da spanierne tidligt i anden halvleg bragte sig foran 3-0, lod en del af de tyrkiske fans deres frustrationer gå ud over Barcelona-spilleren, som måtte finde sig i øredøvende pibekoncerter, hver gang han var i nærheden af bolden.

- Uanset hvad der sker, bør sådan noget ikke finde sted, siger Fatih Terim ifølge AFP.

- Forventningerne til vores hold er meget høje, men ingen fortjener den slags. Det havde tydeligvis en indvirkning på holdet, siger den erfarne træner om piberiet.

Det tyrkiske landshold fik hård kritik i hjemlandet efter det indledende nederlag til Kroatien, og Turan havde forud for kampen mod spanierne lovet en bedre præstation.

Men tyrkerne var på hælene fra start, og det kom altså til at gå ud over Turan, der med 92 landskampe har været en af Tyrkiets mest markante spillere i sin generation.

Også de spanske spillere lagde mærke til publikums hårde behandling af den 29-årige midtbanespiller.

- Det er hård oplevelse for en spiller, når han bliver pebet ud af sine egne fans. Det efterlader mig med en dårlig smag i munden, siger Turans Barcelona-kollega Andrés Iniesta.

- Efter kampen ønskede jeg ham alt godt i resten af turneringen, siger den spanske styrmand.

Tyrkiet er efter to kampe fortsat uden point. Holdet spiller den tredje og sidste puljekamp mod Tjekkiet tirsdag aften.

/ritzau/