Tvivl om Rasmussen i Post Danmark Rundt

Michael Rasmussens øjeblikkelige succes under Tour de France kan meget vel være lig med et sent afbud til Post Danmark Rundt. Rabobanks pressechef oplyser, at den endelige beslutning om Rasmussens deltagelse endnu ikke er truffet.

Den danske bjergged Michael Rasmussen er naturligt nok udset til at være hovedattraktion under det kommende Post Danmark Rundt. Ikke mindst fordi den letbenede Rabobank-rytter øjeblikkeligt kører i den gule førertrøje i Tour de France.

De danske cykelfans skal imidlertid ikke glæde sig for tidligt. Selv om Post Danmark Rundts hjemmeside fortæller, at Rasmussen stiller til start i den første uge af august, har Rabobank endnu ikke truffet den endelige beslutning. Det oplyser holdets pressechef Jacob Bergsma til Berlingske Tidende.

»Michael Rasmussen er på det officielle hold fra Rabobank. Det faktum gør, at vi indtil videre påtænker, at han skal køre Post Danmark Rundt. Men ingenting i livet er sikkert, ud over skatterne. Jeg tror, at holdledelsen træffer den endelige beslutning i forbindelse med den anden hviledag i Touren,« siger Jacob Bergsma.

Sagen er nemlig den, at i kølvandet på Touren følger en lang række økonomisk lukrative gadeløb og kriterier i Europa. Her kan særligt spidserne fra Touren score store pengegevinster ved at stille op, og det er vel at mærke beløb, som Post Danmark Rundt på ingen måde kan hamle op med. Og meget peger på, at Michael Rasmussen får en pæn bunke invitationer at vælge og vrage imellem, ligesom Tour-succes også kan kaste ekstra sponsorforpligtelser af sig i Holland.

En ferieramt og fåmælt løbsansvarlig Jesper Worre bekræfter samtidig, at han har lavet to aftaler med Rabobank i forhold til den danske rundtur - en, hvor holdet stiller til start med Michael Rasmussen, og en uden danskeren.

Indtil videre forholder DCU-formand Tom Lund sig dog blot til, at Michael Rasmussen står opført på den officielle deltagerliste.

»Jeg ved ikke, hvordan situationen er lige nu. Jeg fokuserer på, at Michael Rasmussen står på vores deltagerliste. Vi kan jo ikke gøre så meget andet. Vi ved ikke, om Rabobank bytter ud i truppen kort før tid. Der kan jo være mange forhold, der skal passe sammen. Men vi håber selvfølgelig meget på, at Michael Rasmussen er med i løbet,« siger Tom Lund.

Post Danmark Rundt lægger fra land i Thisted den 1. august og slutter fem dage senere med det obligatoriske opløb på Frederiksberg.