Tvivl om eksverdensmestres fremtid

Efter gårsdagens sensationelle nederlag bør Lars Paaske og Jonas Rasmussen nøje overveje, hvad de nu vil, mener Poul-Erik Høyer, der er TV2s ekspert under VM.

Lars Paaske og Jonas Rasmussen, da de vandt VM-guld i 2003. Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Lars Paaske og Jonas Rasmussen vandt VM-guld i 2003, og i fjor vandt de VM-bronze. Men de er allerede ude af dette års verdensmesterskaber i Kuala Lumpur i Malaysia. Efter et særdeles overraskende nederlag til det russiske par Vitalij Durkin og Alexandr Nikolaenko, som sendte danskerne ud i anden runde.

Sensationelle nederlag kan selvfølgelig altid forekomme, men for Poul-Erik Høyer, der er næstformand i Danmarks Badminton Forbund, og som under VM optræder som ekspertkommentator på TV2, kommer deres exit som en kulmination på en længere periode uden den store succes.

»Det er noget værre noget med den herredouble. Man må spørge sig selv, om den holder vand? De må i hvert fald hjem i tænkeboks og overveje, hvad de nu vil med deres fremtid,« fastslår Poul-Erik Høyer.

Lars Paaske, 31, og Jonas Rasmussen, 29, er i øjeblikket nummer 10 i verden, og ifølge Jonas Rasmussen har de haft svært at kravle højere op, fordi de så ofte er ramlet ind i nogle af de allerbedste par i verden. Men han synes ikke, at Poul-Erik Høyer har ret i, at der er behov for, at de giver deres samarbejde et større eftersyn.

»Nej, lige nu er vi bare meget skuffede.«

Forud for sidste års VM var der en længere periode, hvor de ikke spillede sammen, fordi de ikke følte, de kunne komme videre. Men lige nu og her er der ingen planer om, at de igen skal adskilles. Hverken fra deres egen eller landstræner Steen Pedersens side.

»Der bliver ikke ændret på nogen konstellationer på denne side af OL,« fastslår landstræner Steen Pedersen, der ikke ønsker at udtale sig om, hvad han mener, der bør ske, for at parret igen kan blande sig helt i verdenstoppen.

Udover veteranerne Martin Lundgaard og Jens Eriksen har Simon Mollyhus og Anders Kristiansen overraskende også spillet sig frem til tredje runde i herredouble ved VM. I går vandt de over de 12. seedede japanere og skal nu møde de 6. seedede Wan Wah Lee og Tan Fook Chang fra Malaysia.

Det vil være en meget stor overraskelse, hvis de også besejres. Men ifølge landstræner Steen Pedersen er der faktisk heller ikke andre danskere end Kenneth Jonassen og Peter Gade, som med sikkerhed bør gå videre til fredagens kvartfinaler. Ikke mindst fordi Martin Lundgaards rygskade volder ham større problemer, end man i første omgang troede.

Udover Kenneth Jonassen og Peter Gade peger Poul-Erik Høyer på Thomas Laybourn og Kamille Juhl i mixeddouble som de eneste reelle bud på danske medaljer ved VM.