TV2 og DR sikrer sig VM-rettigheder

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TV2 og DR har sikret sig tv-rettighederne til VM i håndbold for både mænd og kvinder i 2015 og 2017.

Forhandlingerne har været længe undervejs, men nu er det lykkedes de danske tv-stationer at blive enige med Al-Jazeera om en pris.

Det er meget usædvanligt, at tv-rettighederne først bliver solgt så kort tid før en slutrunde, men i de fleste europæiske lande har der været store problemer med at opnå enighed om en pris - ifølge BTs oplysninger skyldes det, at Al-Jazeera, der har købt rettighederne af det internationale håndboldforbund IHF, har skruet prisen voldsomt i vejret.

TV2s sportschef Frederik Lauesen lægger da heller ikke skjul på, at det har været en lang proces, og han er nu glad for, at parterne endelig har lavet en aftale, som betyder, at danskerne allerede til januar kan følge Mikkel Hansen og holdkammeraterne på de to landsdækkende kanaler, når herrelandsholdet jagter VM-guld i Qatar.

- Håndboldslutrunderne er fantastisk vigtige både for TV 2 og for vores seere, så jeg er lykkelig over, at det lykkes at lande rettighederne til VM i 2015 og 2017, så vi nu har rettighederne til både VM og EM. Det har været en lang og hård kamp, men nu glæder vi os bare. I særdeleshed til at kunne præsentere en stor slutrunde i samspil med vores nye sportskanal. Den kan ikke få en bedre start med massevis af kampe og en solid VM-dækning. De danske seere kan glæde sig – også til kvindernes slutrunde i december 2015, der afvikles i Danmark. Det bliver kæmpestort, siger Frederik Lauesen i en pressemeddelelse.

Også på DR glæder de sig over udsigten til at sende tv fra de fire kommende VM-slutrunder.

- En af DRs kerneopgaver er at sende begivenheder, der samler en meget stor del af befolkningen foran tv-skærmene. VM-håndbold med dansk deltagelse passer perfekt til det formål, for landsholdene har med deres flotte resultater og ukrukkede skærmoptræden opnået en fantastisk popularitet, der har varet, siden DR begyndte at følge dem intensivt for godt 20 år siden. Vi glæder os til at præsentere top-håndbold til hele befolkningen, siger DRs rettighedsansvarlige, chefkonsulent Jan Rosendal.

I Dansk Håndbold Forbund glæder generalsekretær Morten Stig Christensen sig over, at landsholdenes VM-anstrengelser også fremover sendes på de landsdækkende tv-kanaler, så håndbolden kan få maksimal opmærksomhed.

- Der skal fra min side lyde et stort tillykke med indgåelsen af aftalen omkring tv-rettighederne til VM-slutrunderne i 2015 og 2017 – ikke bare til TV 2 og DR, men til dansk håndbold. Det betyder nemlig, at dansk håndbold er sikret en fornem eksponering, og at den traditionsrige tv-underholdning i december og januar er sikret for hele befolkningen i både 2015 og 2017, siger Morten Stig Christensen.