TV2 er også gået i tænkeboks

Rolf Sørensen skal til møde hos TV2-chef, inden det bliver besluttet, om han kan fortsætte som kommentator.

Rolf Sørensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Rolf Sørensen har været kommentator og ekspert i cykling på TV2 siden 2006. Men de seneste dopingafsløringer har fået TV2 til at overveje, om Rolf Sørensen skal fortsætte på kanalen.

»Jeg skal have en snak med Rolf Sørensen,« siger TV2 Sportens chef, Frederik Lauesen.

Baggrunden for mødet er den seneste tids dopingafsløringer, som gennem den omfattende dopingrapport har afsløret et bundråddent dopingmiljø i cykling og i særdeleshed på US Postal. Afsløringerne har fået TV2 Sporten til at vurdere, om de har de rigtige folk til at dække og kommentere cykling.

»Vi vurderer løbende vores indsats på cykling, og den her sag har absolut fået os til at stoppe op og revurdere tingene, og det er en proces, som er i gang. Der er lang tid til Tour de France, og i processen inden da skal vi finde ud af, hvilke roller vi skal have, og hvem vi skal sende til Tour de France. Det er alt sammen noget, vi vurderer, og det gælder også Rolf Sørensen,« siger TV2-chefen.

Fortid hos Rabobank

Rolf Sørensen kørte som aktiv cykelrytter fra 1986 til 2002, hvor han blev den mest vindende dansker nogensinde. Sørensen er ikke blevet taget for doping og har ej heller fortalt, at han har taget doping. Men de seneste dopingafsløringer har redegjort for, at størstedelen af rytterne - heriblandt ryttere på Rolf Sørensens Rabobank - var dopede i den periode.

Ryttere fortæller i hobetal, hvordan alle vidste, at størstedelen var dopede. På Rabobank, hvor Rolf Sørensen kørte fra 1996 til 2000, er det siden kommet frem, at lægerne bidrog til at dope rytterne. Sørensen oplevede netop sin storhedstid på Rabobank, som netop er lukket på baggrund af afsløringerne om fortiden.

Det er ikke lykkedes for Berlingske at få en kommentar fra Rolf Sørensen om TV2s overvejelser.