TV2 ærgrer sig over Pytlicks lukkede træninger

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ærgrer TV2, at landstræner Jan Pytlick og Dansk Håndbold Forbund har valgt at forbyde live-billeder fra landsholdets træninger under EM-slutrunden.

Forbuddet blev mandag dikteret i en mail fra DHF efter landsholdets træning, hvor TV2 ellers havde forsynet brugerne med live-billeder samt analyse undervejs.

Men fra og med mandag aften vil det nu kun være muligt at sende live fra de første ti minutter af holdets træningspas. Et hidtil uset tiltag fra Jan Pytlick og DHF, der ellers altid har arbejdet med åbne træninger.

Og det ærgrer John Jæger, der er souschef på TV2 Sporten.

»Jeg synes, at vi lavede et rigtig godt program til tv2.dk i går (mandag, red.), hvor vi gjorde brugerne klogere i forhold til landsholdet og staben rundt om,« siger han og fortsætter:

»Vi havde lang tid og gode eksperter, der kunne gøre seerne klogere på, hvordan de danske spillere træner osv. På den måde er jeg ærgerlig over, at vi ikke kan oplyse, informere og underholde brugerne, som vi kunne i går. Det, synes jeg, er en skam for TV2 og for den sags skyld for håndbolden, men primært for brugerne, fordi der var rigtig mange, der fulgte med.«

TV2 har de danske tv-rettigheder til EM i Ungarn og Kroatien, og med en sådan aftale følger også retten til interview og faste sendetidspunkter før, under og efter kampene. Men ifølge John Jæger havde TV2 ikke en aftale med DHF om, at tv-stationen måtte sende live under diverse træningspas.

»Der er mange ting, der bliver nedskrevet i detaljer i forhold til, hvad der er af aftaler. Men lige præcis med denne her tror jeg ikke, at jeg kan henvise til en nedskrevet aftale. Men vi er som medie sådan skruet sammen, at vi bestræber os på at komme så tæt på som muligt med det, vi beskæftiger os med,« siger han.

Årsagen til, at der ikke længere må sendes live-billeder eller blogs fra træningen, er, at Jan Pytlick ikke vil risikere at give Danmarks kommende modstandere et indblik i holdets taktik.

John Jæger, køber du præmissen om, at jeres live-sending på nettet vil klæde modstanderne bedre på?

»Nej, men nu er det også så heldigt, at Jan Pytlick er ansat til at være landstræner, og det har han helt vildt meget forstand på. Og jeg har en kæmpe stor respekt for Jan Pytlick. Men jeg er ansat til at lave tv, og det er jeg i al beskedenhed forholdsvis dygtig til. Jeg ser det ud fra min forudsætning, som er at bringe danskerne tæt på håndbold-landsholdet. Men det er muligt, at det er rigtigt ud fra Pytlicks forudsætninger, og det respekterer jeg.«

John Jæger mener godt, at man på baggrund af de lukkede træninger kan tale om, at landsholdet er blevet mere lukket.

»Jeg går altid ind for mere åbenhed og mindre lukkethed. Det er klart, at alt andet lige, er det at sige, at vi kun må filme i 10 minutter, fra at måtte filme hele tiden, mere lukket, end det var før,« siger han.