Tv-seerne foretrækker mænd

Bedømt på seertal er herrelandsholdet i håndbold mere populært end deres kvindelige kolleger. Over én million har fulgt de seneste to kampe på TV2.

Selv om det rent sportsligt endnu ikke er gået helt, som de tårnhøje VM-forventninger til herrelandsholdet i håndbold foreskrev, så er interessen for Wilbek og hans rød-hvide krigere ikke blevet mindre, efterhånden, som turneringen er skredet frem.

Således var der i slutsekunderne af den spændende kamp mod Kroatien lige i underkanten af 1,2 millioner tv-seere, og tallene var nogenlunde de samme mod Norge to dage tidligere.

Det betyder, at de danske håndboldmænd er mere populære end kvinderne, der aldrig var oppe over en million seere under EM-slutrunden i december, og den tendens undrer egentlig ikke Morten Stig Christensen.

- Vi fik jo en strømpil under forberedelserne til VM, hvor holdet trak fulde huse i fem kampe rundt om i landet. Det, man kan kalde familien Danmark, interesserede sig næsten udelukkende for kvinderne førhen, men den seergruppe blevet meget mere opmærksomme på, at herrelandsholdet altså også spiller god håndbold, siger sportschefen på TV2.

/ritzau/