Trods overfald på fans: FCK med godt CL-udgangspunkt

FCKs Daniel Amartey i kampen mod Dnipro. Fold sammen
Læs mere
Foto: SERGEY DOLZHENKO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der udspillede sig dramatiske og ubehagelige scener, da FC Københavns medrejsende fans blev angrebet af en gruppering af voldelige ukrainske tilhænger i pausen af Champions League-kvalifikationskampen mellem Dnipro Dnipropetrovsk og danske FC København onsdag aften i Kiev.

Sportsligt blev FC Københavns drømme om Champions League-gruppespillet ikke mindre, efter Ståle Solbakkens tropper med et 0-0-resultat fik et glimrende udgangspunkt med sig fra Ukraine.

Det var desværre episoden uden for banen, opgøret vil blive husket for. Kampen blev således skæmmet af et voldsomt overfald på de medrejsende FCK-fans begået af en gruppe aggressive og maskerede ukrainske tilhænger, der ugeneret stormede det afsnit, hvor de danske fans befandt sig.

På tv-billederne kunne det ses, hvordan de danske fans panisk flygtede ned på løbebanen og hen mod de FIFA-delegerede ved spillertunnellen. Ligeså tydeligt var det også på billederne, at sikkerheden omkring FCKs medrejsende fans var under al kritik fra arrangørerne på det ellers nymoderniserede stadion Olimpiyskyi i Kiev.

Alt for let kunne hjemmeholdets bøller passere de sikkerhedsforanstaltninger, der skulle forhindre de to holds fans i at komme i kontakt. De tøjlesløse scener betød, at anden halvleg blev udskudt et kvarter, da dommer André Marriner beordrede spillerne tilbage i omklædningsrummet og i sikkerhed kort efter, at de var kommet op fra pausen.

Da spillet blev sat i gang igen, var det med et bedre spillende dansk mandskab end i kampens første 45 minutter. Her var det de ukrainske favoritter, der sad på spillet mod et ungt og talentfuld FCK-mandskab.

Ståle Solbakken havde således valgt at give Danny Amankwaa og Daniel Amartey chancen fra start på midtbanen. Og de to unge løver havde hovedrollerne i en stærk anden halvleg fra de danske sølvvindere, som kæmpede sig til et gunstigt udgangspunkt før returkampen i Parken om en uge. Også Stephan Andersen i målet leverede en stærk præstation. Han havde en stor andel i, at det lykkedes at holde Dnipro Dnipropetrovsk og deres store stjerne Yevgen Konoplyanka fra fadet.

Med 0-0 i Ukraine kan FCK med en sejr på hjemmebane spille sig videre til den sidste fase af kvalifikationen mod gruppespillet af Champions League.

En ukrainsk fan tweetede under kampen dette billede, som viser FCK-fansenes flugt fra tribunerne.