Triumf på sin sidste Tour

Det har ligget i luften, men i går sagde han det selv.

36-årige Cedric Vassseur, der sikrede værtsnationen årets første etapesejr, stiller konkurrencecyklen i kælderen, når han næste søndag står af i Paris.

Han fik et passende farvel, da han på Boulevard Michelet i Marseille var hurtigste mand i den kvintet, der kom samlet til mål, efter tidligere at have været en del af et særdeles velkomponeret udbrud på 11 mand.

Blandt dem, der blev slået, var CSCs Jens Voigt, der lå lidt uheldigt placeret, da spurten blev sat ind med godt 200 meter endnu og reelt aldrig kom til at spille nogen rolle. Tyskeren havde ellers undervejs været den, der havde lagt flest kræfter i fremstødet.

»Jeg synes ikke, jeg arbejdede for meget, men på den anden side havde jeg ikke meget i benene til sidst,« sagde han.

Dagens sejrherre kunne ud over sejren fejre, at han også var en af løbets hovedpersoner for 10 år siden, hvor han erobrede den gule trøje efter en etapesejr og kørte i den, indtil den senere vinder Jan Ullrich slog til.

Som ventet en stille dag for Michael Rasmussen og de otte mand, der jagter ham, da der ikke skete forskydninger i toppen af klassementet. Favoritterne syntes at have total kontrol over tingene.

Dagens etape blev noget overskygget af »Sagen Sinkewitz« og de tyske TV-stationer ARD og ZDFs boykot af løbet. En beslutning, der overrasker og undrer CSC-sportsdirektør Kim Andersen:

»En total overreaktion. Helt ude af proportion. Hvorfor skal en enkelt mand ødelægge det for en hel nation,« sagde han.