Trist VM-exit for Eriksen/Lundgaard

Som frygtet røg Jens Eriksen/Martin Lundgaard ud af VM allerede i ottendedelsfinalen. Også Lena Frier/Kamilla Juhl tabte, men det var mere ventet.

Kampen var frygtet på forhånd, og de værste forudanelser viste sig at holde stik. Den fjerdeseedede herredouble Jens Eriksen/Martin Lundgaard røg ud af VM i badminton allerede i ottendedelsfinalen mod den stærke koreanske duo, Yong Dae Lee/Jae Sung Jung.

Cifrene blev 21-17, 21-15 i koreansk favør i en kamp, hvor danskerne konstant var bagud fra midten af et ellers lige første sæt. Andet sæt begyndte skidt for danskerne, som kom bagud 3-9, og selv om de næsten fik indhentet føringen, var det koreanerne, som hele tiden var ovenpå.

- Vi var ikke bedre i dag, og så kan man ikke vinde, sagde en tydeligt skuffet Jens Eriksen.

Martin Lundgaard, som op til VM var sat ud af spillet i to uger med en rygskade, havde svært ved at skjule sine frustrationer og fik en advarsel for at brokke sig over koreanernes forsøg på at påvirke linjedommerne. Det var danskernes sidste VM, og de planlægger at afslutte karrieren med OL næste år.

Også damedoublen Lena Frier Kristiansen/Kamilla Rytter Juhl blev slået ud i ottendedelsfinalen, men det var ikke så overraskende. Efter en snitter på 5-21 i første sæt mod de tredobbelte verdensmestre fra Kina, Gao Ling og Huang Sui, fik danskerne reddet lidt af æren med 15-21 i andet sæt.

/ritzau/