Trip, trap, træsko

Dansk succes i UEFA Cuppen, hvor mindst tre danske hold er klar til lodtrækningen i dag.

FC Midtjylland, AaB og OB havde i går gode muligheder for at følge med FC København ind i UEFA Cuppen. Med tre hjemmebanekampe skulle de danske hold på overkommelige opgaver mod et par finske og et hviderussisk hold.

Aftenen åbnede da også bedst muligt, da FC Midtjylland omgående satte en tyk streg under dansk klubfodbolds større klasse end finsk fodbold. Med tre mål i første halvleg lukkede midtjyderne reelt kampen mod et tamt hold fra Haka. Dennis Flinta, Danny Olsen og Sergei Dadu sørgede for de danske mål, mens Haka reducerede en enkelt gang. Med 3-1 ved pausen og efter yderligere scoringer af Magnus Troest og Thomas Røll 5-2 sammenlagt kunne finnerne gå hjem og lægge sig.

AaB fulgte en halv time senere op mod sin finske modstander, Helsinki. Nordjyderne var noget hårdere spændt for, da de var nede 1-2 efter det første opgør i Finland. Men et hurtigt mål efter seks minutter af Thomas Enevoldsen hjalp gevaldigt på stemningen på Aalborg Stadion. Da Andreas Johansson og Jeppe Curth øgede føringen til 3-0 inden pausen, var det nat for Finland, og AaB hentede den forventede storsejr.

Sent i aftes var det så op til OB at fuldende den danske succes ved at slå hviderussiske Dinamo Minsk, som havde reddet uafgjort 1-1 i det første opgør. Ved redaktionens slutning manglede godt en halvleg af opgør i Odense, og det stod 1-0, hvilket ville være nok for OB.

I dag klokken 13 i Monaco trækkes der lod til første runde i UEFA Cuppen.

Hvis læsere af Berlingske Tidende ikke selv så kampen i TV, kan en opdateret version af denne artikel læses på www.berlingske.dk eller man kan vente til resultatspalterne i avisen i morgen.