Trine Hansen stopper karrieren

Danmarks tidligere verdensmester i kvindernes olympiske singlesculler, Trine Hansen, har besluttet at stoppe ro-karrieren for at prioritere sin uddannelse og civile fremtid.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trine Hansen er elev på Politiskolen, og uddannelsen umuliggør, at hun kan bruge den tid på roningen, som er nødvendig for at kunne gøre sig gældende på det højeste internationale niveau.

Den 26-årige sjællænder, som i 1997 brød med Sorø og siden har repræsenteret Kvik i København, får dermed ikke kompletteret et olympisk hattrick næste år i Sydney, hvor hun ellers skulle forsøge at leve op til en bronzemedalje fra legene i Atlanta.

Betingelsen for at kvalificere sig til OL er mindst en sjetteplads - altså finalestatus - ved VM i St. Catharines i Canada i slutningen af august.

Trine Hansen debuterede olympisk i dobbeltfirer i Barcelona i 1992, men skiftede derefter til singlesculleren og blev i sin VM-debut året efter i Rudnice i Tjekkiet den første danske medaljevinder i kvindernes klasse ved at ro sig til bronze.

Højdepunktet i karrieren nåede hun det følgende år med VM-titlen i Indianapolis i USA, og ved VM i 1997 i franske Aiguebelette blev det til sølv efter den olympiske mester, storfavoritten Jekaterina Khodotovitj, Hviderusland, hvorimod hun sidste år i Köln var så deprimineret over det konstant dårlige vejr, at hun roede uden gejst og måtte nøjes med femtepladsen.

På grund af uddannelsen inden for politiet stillede Trine Hansen ikke op i sæsonens første World Cup-regatta i belgiske Hazewinkel. I den anden i Wien indgik hun i dobbeltfireren, men den har hun nu også opgivet.

For dansk roning er Trine Hansens farvel et stort tab. Med fire medaljer i en olympisk klasse overgås hun kun af mændenes guldfirer, og der findes i øjeblikket ingen, der tilnærmelsesvis er i stand til at løfte arven efter hende.

Således er Danmark slet ikke repræsenteret i kvindernes singlesculler, når den tredje og sidste World Cup-regatta afvikles i den kommende weekend på Rotsee i Luzern. Ritzau