Trekantsdrama på Tourens sidste enkeltstart

Top tre i Tour de France kørte en forrygende enkeltstart lørdag. Levi Leipheimer vandt, men Alberto Contador bevarede sin førertrøje inden sidste etape.

Den afsluttende enkeltstart, der umiddelbart lignede en duel mellem nummer et og to i årets Tour de France, fik ekstra krydderi, da treeren Levi Leipheimer blandede sig i topstriden med sin fantomkørsel. Facit blev imidlertid, at Discovery Channels Alberto Contador fortsat er i spidsen af løbet og efter al sandsynlighed kan kåres som vinder af løbet søndag.

Contador gik ind til enkeltstarten med førertrøjen på og et forspring på 1 minut og 50 sekunder til løbets nummer to, Predictor-Lottos Cadel Evans, hvilket umiddelbart skulle række. Og selv om forspringet langsomt skrumpede ind, efterhånden som de to ryttere nærmede sig målet i Angouleme, så lykkedes missionen ikke for australieren.

Da Alberto Contador kørte i mål som den sidste af de 141 startende ryttere, havde han stadig 23 sekunder at give af til Evans i den samlede stilling.

Mindst lige så bemærkelsesværdig som tvekampen mellem de to førende var Levi Leipheimers præstation. Amerikaneren smadrede fuldstændigt de øvrige ryttere og tilbagelagde de 55,5 kilometer i 1,02.45 timer, hvilket var hele 51 sekunder hurtigere end nummer to på dagen, Cadel Evans. Og havde Leipheimer, der vandt sin første etapesejr nogensinde i Touren, bare kørt ni sekunder hurtigere, havde han sågar overtaget Evans' andenplads.

/ritzau/