Tre NFL-hold vil flytte til Los Angeles

San Diego, St. Louis og Oakland kan miste deres NFL-hold, der alle har ansøgt om at flytte til Los Angeles.

Det ville være utænkeligt, hvis Real Madrid pludselig flyttede til Sevilla eller Manchester City rykkede til Birmingham. Men i amerikansk fodbold hænder det til tider, at et hold skifter hjemby.

Nu er der for første gang siden 1998 et holdskifte på vej.

En af USA's største byer Los Angeles har nemlig lagt billet ind på igen at blive hjemstavn for et af de attraktive NFL-hold, der har enorm PR-værdi og er en kæmpe attraktion for byens borgere og turister.

Nu er spørgsmålet så, hvilket hold der skal flytte til Los Angeles. Tre hold har indsendt en officiel ansøgning om at foretage skiftet. San Diego Chargers, St. Louis Rams og Oakland Raiders kan alle blive det nye Los Angeles-hold.

Holdene har oftest økonomiske incitamenter for øje, når de flytter.

I San Diego har Chargers gennem mange år søgt flere midler fra byrådet, blandt andet til et nyt stadion.

- Vi har i mere end 14 år, via ni forskellige forslag og syv forskellige borgmestre, forsøgt at skabe en stadionoplevelse i verdensklasse for fans i San Diego, skriver San Diego Chargers i en meddelelse.

Holdet har haft problemer med at tiltrække fans til stadion, på trods af, at næsten alle andre NFL-kampe bliver udsolgt.

- På trods af vores forsøg er der ikke nogen sikker løsning på vores stadionproblem. Vi er kede af at have nået dette punkt, skriver holdet i meddelelsen.

Repræsentanter for NFL vil gennemgå ansøgningerne i januar, og beslutningen vil træde i kraft, så det kommende Los Angeles-hold vil rykke til byen allerede i løbet af sommeren.

Næste sæson bliver altså med et nyt ansigt i NFL, hvis et af holdene bliver godkendt til at flytte af de øvrige hold i ligaen. Her skal 24 ud af de 32 hold stemme for en forflytning.

Både Oakland Raiders, San Diego Chargers og St. Louis Rams har ligget i Los Angeles før.

/ritzau/