Tre lande giver grønt lys til at møde René Toft

René Toft må spille iført sin albueskinne mod Egypten, Qatar og Bahrain. Sveriges accept mangler fortsat.

Paris. Egypten, Qatar og Bahrain har alle givet accept til, at stregspilleren René Toft Hansen må være med for det danske håndboldlandshold i VM-kampene mod de tre nationer.

Det bekræfter Dansk Håndbold Forbund (DHF), som selv har skullet jagte en accept fra de tre lande, efter at Det Internationale Håndboldforbund (IHF) ikke endeligt ville godkende eller forbyde stregspillerens brug af en albueskinne.

Albueskinnen er ikke officielt godkendt af IHF, da den indeholder metal. Det har været ulovligt siden sidste sommer, hvor IHF vedtog en stramning af reglerne. De seneste seks år har René Toft spillet med skinnen.

Lørdag morgen drog landsholdslæge Steen Bo Kalms, delegationsleder Jan Kampman og landsholdsstregen Jesper Nøddesbo til det andet spillerhotel i Paris for at søge accept fra Egypten, Qatar og Bahrain.

Her skulle de respektive landsholdslæger vurdere skinnen og skrive under på, at skinnen ud fra et medicinsk synspunkt kunne godkendes. Alle tre nationer underskrev uden tøven, oplyser DHF.

- Det er fantastiske nyheder, og jeg er utroligt taknemmelig for, at de tre lande har udvist fairplay og sportsmanship, siger landstræner Gudmundur Gudmundsson.

Sverige, som Danmark møder mandag aften, har endnu ikke meldt noget ud om, hvorvidt de giver accept til at spille mod René Toft iført albueskinne.

Fredag aften missede René Toft Danmarks åbningskamp mod Argentina på grund af sagen. Uden forsvarsstyrmanden vandt Danmark i sikker stil med 33-22.

/ritzau/