Tre gode AGF-minutter nedlægger Silkeborg

Med to mål på tre minutter i anden halvleg vandt AGF mandag 2-0 på udebane over Silkeborg i Superligaen.

AGF-spilleren Mikael Anderson (til højre) kunne fejre sin 2-0-scoring ude mod Silkeborg mandag aften. Det var anden kamp i træk, at han scorede efter skiftet fra FC Midtjylland. Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To lynmål i midten af anden halvleg blev afgørende for AGF, som med en 2-0-sejr mandag kunne tage alle tre superligapoint med hjem fra Silkeborg.

Selvom det længe var Silkeborg, som havde et lille overtag i lokalopgøret mellem de to jyske klubber, var det gæsterne, som vandt sin anden kamp i træk i Superligaen.

Dermed er AGF kommet i gang oven på en sløj sæsonstart, hvor det blot blev til tre point i sæsonens første syv kampe.

Sejren sender AGF forbi Sønderjyske og Brøndby og op på niendepladsen med ni point, mens Silkeborg forbliver på sjettepladsen to point foran aarhusianerne efter ni kampe.

Første halvlegs kampbillede var ganske tydeligt, da Silkeborg nød godt af at være mest på bolden, mens AGF lurede på omstillinger.

Omstillingerne kastede dog kun et par halve chancer af sig for AGF, mens Silkeborgs fine boldomgang skabte flere forsøg.

Helt farligt blev det dog ikke for alvor for hjemmeholdet, som dermed ikke gav de 8013 tilskuere på Jysk Park noget at glæde sig over.

Silkeborg fortsatte i anden halvleg med at dominere på bolden, men forsøgene fra værterne var endnu uskarpere end før pausen.

Midt i anden halvleg vågnede AGF så op, og gæsterne begyndte at satse lidt mere, hvilket i den grad gav pote.

For på to hjørnespark i 71. og 73. minut skød AGF Silkeborg i sænk med de to hurtige dødboldsmål.

Det første stod den tyske midterforsvarer Yann Bisseck for, da han i en lav højde kom flyvende og headede hjørnesparket fra højre ind via stolpen.

Kort efter endte et hjørne fra modsatte side for fødderne af islandske Mikael Anderson på kanten af feltet, som dermed scorede sit andet mål for AGF i sin anden kamp.

/ritzau/