Tre gange P tilbage i landsholdsvarmen

Christian Poulsen vender tilbage til EM-kvalifikationskampene mod Spanien og Letland efter karantæne. Kenneth Perez er klar efter et års selvvalgt pause og FCMs Simon Poulsen efter et halvt år på pinebænken.

Christian Poulsen (tv.), her i aktion for Sevilla i Champions League-kampen mod Arsenal, er tilbage i landsholdsvarmen efter afsluttet karantæne, og han bydes hjerteligt velkommen af landstræner Morten Olsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henry Browne/AFP Photo

Morten Olsen var i tilgivelses-humør, da han i går hastede ind fra en forsinket landing i lufthavnen til det traditionelle pressemøde forud for landskampe. 19 mand havde han skrevet op på sin blok, og de tre mest interessante var dem med et stort P i efternavnet.

Først og fremmest kunne han med lettelse byde velkommen til Christian Poulsen, som ikke har spillet på det danske fodboldlandshold siden den famøse mavepuster i EM-kvalifikationskampen i Parken mod Sverige i starten af juni.

»Hele Danmarks befolkning var frustrerede over det, der skete den aften mod Sverige. Men jeg har brug for at tænke positive tanker nu og se fremad. Og derfor er det en stor lettelse at have Christian Poulsen tilbage på holdet mod Spanien,« fortalte Morten Olsen, som gav denne karakteristik af sin centrale midtbanespiller:

»Christian er i sit livs form og kender spanierne ud og ind. Han er landsholdets balancespiller, som kan tage temperaturen på modstanderne og bestemme, om vi skal længere frem eller tilbage på banen. Han er ganske enkelt den bedste coach på banen.«

Landstræneren har i første omgang kun udtaget 19 spillere, mens han venter med de sidste fire til på fredag, når næste runde i UEFA Cuppen er spillet færdig. Hans eneste ultimative afbud er kommet fra Daniel Agger, der har brækket en knogle i den ene fod. Desuden er det tvivlsomt om Lars Jacobsen og Martin Jørgensen bliver fit for fight. Som afløser for den sidstnævnte kommer Kenneth Perez som sendt fra himlen.

»Kenneth har den afgørende kvalitet, at han kan score mål i øjeblikket. Han er klart en spiller, vi får brug for, hvis vi skal frem ad banen. Han er bedst på den forreste tredjedel af en fodboldbane,« sagde Morten Olsen, der anser det for en nødvendighed at sejre over Spanien for at fastholde chancen for at komme til EM til sommer i Schweiz og Østrig.

Den sidste nye mand i truppen er FC Midtjyllands Simon Busk Poulsen, som kun har været med i træningskampen mod Tyskland i foråret og siden siddet udenfor.

Kampen mod Spanien spilles i Århus den 13. oktober, men Morten Olsen er ikke overtroisk med hensyn til tal, siger han. Mødet med Letland fire dage senere bliver første kamp i Parken siden det famøse opgør mod Sverige for fire måneder siden.