Træt Magnus Landin: Min rolle voksede sig større under VM

Magnus Landin nåede at score 33 gange i VM-turneringens ti kampe. I finalen scorede han tre gange mod Norge.

Magnus Landin (til højre) var stolt over at vinde håndbold-VM med brormand Niklas Landin. Magnus Landin spillede næsten to timer mere end sin bror i de ti kampe ved slutrunden. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Herning. Magnus Landin rundede otte timers spilletid, da han sammen med holdkammeraterne havde vundet søndagens VM-finale over Norge.

Fløjspilleren er dermed den spiller, der har fået mest spilletid af alle i den danske VM-trup i de ti kampe i slutrunden.

- Ja, jeg er træt, lyder det fra en lettet Magnus Landin.

De mange spilleminutter skyldes blandt andet, at fløjkollega Casper U. Mortensen blev skadet undervejs i turneringen.

- Jeg synes, at min rolle har vokset sig større og større i løbet af turneringen, og jo længere vi kom.

- Selvfølgelig er det også på baggrund af Caspers skade. Det var selvfølgelig ærgerligt, men på den bekostning har jeg spillet en masse, og det er jeg kun glad for, siger Magnus Landin.

Tidligere er spilletiden fordelt mere jævnt blandt spillerne, også på fløjene, men under landstræner Nikolaj Jacobsen har taktikken været den, at de bedste spillede - og også ganske meget.

- Jeg er bare glad for at spille til VM, spille i fede arenaer og i fede, betydningsfulde kampe, så det tager jeg kun som noget positivt, at jeg har spillet så meget, lyder det fra Magnus Landin.

I finalen indtog Magnus Landin en nøglerolle i både forsvaret og angrebet, hvor det blev til tre mål på fire forsøg.

- Jeg synes, at Norge er et godt hold. Men jeg er virkelig imponeret af vores eget spil både forsvars- og angrebsmæssigt.

- Jeg synes virkelig, vi spillede godt i både semifinalen mod Frankrig og i finalen mod Norge, siger Magnus Landin.

- Det er nok noget af det største, fordi så meget har jeg heller ikke vundet, siger han om VM-triumfen.

Fløjspilleren scorede til stillingen 25-15 i anden halvleg, og kort efter blev han skiftet ud. Det var i den periode, at Danmark reelt lukkede kampen, og sejren virkede til at være i hus.

- Det tør man ikke at tænke på, selv om man fører stort. Men da jeg blev skiftet ud med cirka syv minutter tilbage og kiggede op, og vi førte med ti mål, gik det op for mig, siger Magnus Landin.

/ritzau/