Trænerfyring har forstærket Bayern München

Spillerne roser Jupp Heynckes, som har fået Bayern München tilbage på det vante sejrsspor.

Jupp Heynckes er i gang med sin fjerde periode som cheftræner for Bayern München. Scanpix/Thomas Kienzle Fold sammen
Læs mere

Siden Bayern München i begyndelsen af oktober fyrede Carlo Ancelotti og erstattede italieneren med den ellers fodboldpensionerede Jupp Heynckes, er det stort set kun gået fremad for sydtyskerne.

Holdet har vundet imponerende 22 ud af 23 kampe under den 72-årige Heynckes ledelse, og tirsdag aften er den tyske træner og hans hold storfavorit til sejr nummer 23.

Her kommer Besiktas på besøg i München til den første af to Champions League-ottendedelsfinaler mellem holdene.

Blandt Bayern Münchens spillere er der ingen tvivl om, at Jupp Heynckes skal tilskrives en stor del af æren for, at holdet er gået fra vaklende præstationer til storspil og kursen sat mod et sikkert mesterskab.

»Man kunne se allerede fra den første dag, at det ville vende,« siger Arjen Robben, der også var blandt de største kritikere af Carlo Ancelottis træningsmetoder.

Holdkammeraten Javi Martínez supplerer:

»Ingen kunne have forudset, hvad fire år væk fra fodbolden havde betydet for Heynckes. Men nu ved vi det. Han forblev den samme, med den samme personlighed og filosofi.«

»Han ved præcis, hvad det kræver, når tingene spidser til,« siger spanieren.

Jupp Heynckes forlod Bayern München i sommeren 2013, efter at han havde ført klubben til "the treble" med sejre i Bundesligaen, pokalturneringen og Champions League.

Efter fire år som fodboldpensionist var det de færreste, der havde forventet, at tyskeren ville vende tilbage til Bayern München som cheftræner for fjerde gang.

Men familien opfordrede ham til at genoptage trænerkarrieren, da muligheden bød sig.

»Min kone og datter sagde, at jeg skulle gøre det. Mind hund gøede to gange, og det betød også, at den ville have, at jeg skulle gøre det,« siger Heynckes.

Blandt de bedste resultater siden sin tilbagevenden finder man Bayern Münchens 3-1-sejr over Paris Saint-Germain i Champions League-gruppespillet i december.

/ritzau/AFP