Tradition for uafgjort

Danmark og Island spiller altid meget lige kampe. Ulrik Wilbek forventer ikke, kvartfinalen i aften afviger fra den trend.

Landstræner Ulrik Willbek myder den øjeblikkelige situation, hvor håndboldfeberen endeligt har ramt det danske herrelandshold. I aften kan holdet spille sig i en VM-semifinale for første gang i 25 år. <br>Foto: Claus Fisker. Fold sammen
Læs mere

I Ulrik Wilbeks tid som landstræner har Danmark og Island spillet fem gange mod hinanden. Fire er endt uafgjort og en kamp har Island vundet med et mål. Derfor er der næsten garanti for en uhyre tæt kvartfinale, der sagtens kan ende med forlænget spilletid eller måske endda en afgørelse på straffekast. Ulrik Wilbek forudser i hvert fald en rigtig gyser, hvor dem, der kan holde hovedet koldt, vinder.

Nogle kan sikkert huske kampen ved EM sidste år i indledende runde, der endte 28-28.Også til LK Cup spillede vi 28-28, hvor vi var langt bagud ved pausen, men fik indhentet dem i anden halvleg. Jeg mener, at vores niveau er steget betydeligt siden LK Cup. Men det er Islands også. De har gennemført nogle fine kampe i deres mellemrunde. Ikke mindst kampen mod Frankrig, hvor de vandt med otte mål. Det er i sig selv næsten et utopisk resultat,Line Arena med plads til 12.500.

Vi kender dem godt. De kender os godt. Det vil kampen sikkert bære præg af,alle sine udvalgte spillere levere gode kampe.

Mod Island håber jeg på, at vi alle sammen har en god dag på samme tid. Det kræves, når man er kommet frem til kvartfinalerne. Så er det ikke længere nok, at der er mange redninger. Eller et godt forsvar. Eller et godt angreb. Det hele skal gå op, og jeg synes da også, at jeg har set stigende formkurve hos mange af spillerne. Jeg er sådan set ikke specielt nervøs for, at vi ikke skal være der i morgen,Islændinge er lavet af noget andet end alle andre. Når de spiller kvartfinale mod Danmark, så vil man ikke kunne se det på dem, hvis de skulle være trætte.