Touren vil bryde med UCI

Tour de France-direktør Christian Prudhomme vil afbryde samarbejdet med Den Internationale Cykelunion efter dopingskandalerne under årets løb.

Når næste års Tour de France skal cykles, vil løbets direktør, Christian Prudhomme, ikke have noget med Den Internationale Cykelunion (UCI) at gøre.

Det fortalte direktøren fredag, fordi han efter de dopingskandaler, der har præget årets løb, er skuffet over UCI's manglende handlekraft i kampen mod doping.

- Vi vil til næste år arbejde hånd i hånd med WADA (Det Internationale Antidopingagentur, red.) og Det Franske Antidopingagentur. For er der overhovedet nogen, som stadig tror på UCI, lyder det fra Prudhomme i lørdagens udgave af den tyske avis, Züddeutsche Zeitung.

- UCI kunne ikke engang bruge sin egne regel, hvor der står, at en rytter, der misser en dopingtest før Touren, bliver suspenderet automatisk, siger direktøren med henvisning til Michael Rasmussen, som før Touren ikke i tide havde indberettet, hvor han trænede.

- Vi (Touren, red.) kommer ikke til at samarbejde med UCI længere. Vi laver specielle regler for næste års løb, forklarer direktøren.

/ritzau/