"Touren er død"

En fransk avis dømmer Tour de France død, og opfordrer arrangørerne til at aflyse løbet, efter Michael Rasmussen blev smidt ud af Touren for at lyve.

De franske medier er fyldte med reaktioner på udelukkelsen af Michael Rasmussen i Tour de France. Lederen i den franske avis Liberation vil have løbet lukket øjeblikkelig.

- Touren skal stoppes. Denne gruppe af cyklister er blevet forvandlet til en latterlig karavane. Hvis arrangørerne virkelig vil redde cykelsporten, skal de stoppe løbet og holde en pause i nogle år, så der er tid til at behandle disse atlet-narkomaner, står der i torsdagens avis.

En anden fransk avis, L'Equipe, mener, at dette er en vink med en vognstang, og at arrangørerne skal gribe muligheden for at rydde op i Touren. Den franske Premierminister Francois Fillon giver også sit besyv med.

- Det er åbenlyst, at dette give et katastrofalt image til Tour de France, men på den anden side, kan vi nu få ryddet op i fransk sport og specielt i cykling, hvis vi hjælper arrangørerne, sagde Fillon til RTL Radio.

Michael Rasmussen blev suspenderet af Rabobank onsdag aften for at lyve om sin færden og træning forud Tour de France, og blev samtidig smidt af Touren, som han så ud til at vinde./ritzau/