Tour-vinder: Jeg har været udsat for en heksejagt

Bradley Wiggins føler sig forfulgt af ondsindede spekulationer og antydninger om doping.

Bradley Wiggins vandt Tour de France i 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Lionel Bonaventure/arkiv

Den tidligere cykelrytter Bradley Wiggins kalder de seneste 14 måneder for "et helvede", efter at han har været hovedperson i en dopingefterforskning, som Den Britiske Antidopingenhed (Ukad) har foretaget.

Ukad meddelte onsdag, at Wiggins slipper for videre tiltale, fordi det har været umuligt at fastslå, hvad der var i en mistænkelig pakke, som han modtog under etapeløbet Critérium du Dauphiné i 2011.

Efterforskningen har lidt under, at Wiggins' daværende hold, Team Sky, ikke har været i stand til at fremskaffe lægejournaler, der kunne kaste lys over, hvad det var, holdets stjernerytter modtog.

- At blive beskyldt for dopingforseelser er det værst tænkelige for professionelle sportsfolk, specielt når det sker uden nogen faktuel basis, og når du ved, at beskyldningerne er helt usande, siger Wiggins ifølge The Guardian.

Mysteriet om pakken lagde sig oven i belastende oplysninger om Wiggins fra den russiske hackergruppe Fancy Bear.

Gruppen fremlagde papirer, der afslørede, at briten stik imod Team Skys oplysninger fik potentielt præstationsfremmende indsprøjtninger mod astma før tre grand tours, hvor han jagtede sejren.

- Jeg har forholdt mig tavs gennem hele denne periode for at lade Ukad gennemføre efterforskningen så professionelt som muligt og for ikke at underminere den.

- Denne tid har været et helvede for mig og min familie, fuld af antydninger og spekulationer. Til tider har det føltes som en ondsindet heksejagt, siger Bradley Wiggins.

Efterforskningen blev indledt sidste år på baggrund af et tip om, at pakken indeholdt kortisonpræparatet triamcinolon, der er på den forbudte liste.

Ukad har valgt at lukke sagen, som kun vil blive genoptaget, hvis der dukker nye oplysninger op.

/ritzau/