'Tour-sejren blev stjålet fra mig'

Den tidligere Tour de France-stjerne Michael Rasmussen er nu officielt afskediget af Rabobank.

Michael Rasmussen smugkigger ud af en dør i sit hjem i Lazlo i Italien den 27. juli 2007. Foto: Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Alt taget i betragtning har jeg det vel meget godt, og det har i hvert fald hjulpet at komme hjem til familien, siger den forhenværende danske Tour de France-stjerne Michael Rasmussen i et interview med Politiken.

Michael Rasmussen har officielt fået papir fra sin arbejdsgiver siden 2003, det hollandske professionelle cykelmandskab Rabobank, på, at samarbejdet mellem parterne er ophørt.

»Men det er da ikke noget, man uden videre lægger bag sig. Også fordi jeg stadig føler mig så uretfærdigt behandlet. Det er kun en megabrøler fra Rabobanks side, der er skyld i, at det ikke er mig, der i eftermiddag får opfyldt min allerstørste drøm ved at stå øverst på podiet i Paris«, siger Michael Rasmussen.

Føler du, at du har været udsat for en hetz?

»I hvert fald har jeg en meget klar opfattelse af, at der er blevet sagt og skrevet så meget usandt undervejs, at det er helt utroligt. Tag nu bare en lille detalje, som at det er blevet påstået, at jeg har misset fire kontroller uden for konkurrence. Det er noget frygteligt sludder og en ren faktuel fejl. Der er tale om, at Anti Doping Danmark to gange er gået forgæves. Men ikke en eneste gang har UCI's kontrollanter opsøgt mig, uden at jeg har været til stede. Det kan journalister uden videre formidle, selv om det intet har på sig«, siger han.

Ser du det sådan, at du måske nok har begået fejl, men at systemet har begået en endnu større ved at sende dig ud i kulden?

»Det synes jeg da godt, man kan sige. Og jeg er blevet straffet for det. Allerhårdest ved at Tour-sejren er blevet stjålet fra mig, selv om det hele tiden med UCI-præsidenten Pat McQuaid i spidsen er blevet fremhævet, at jeg ikke har gjort noget, som hindrede mig i at stille op. Men også rent disciplinært ved advarsler og økonomisk gennem den bøde på 75.000 kr., jeg har fået af Rabobank. Systemet derimod går helt fri, selv om det har overtrådt mine rettigheder, så det strider mod reglerne, og det har jeg meget svært ved at forstå«, siger Michael Rasmussen til Politiken.Kilde: Politiken