Tour de France dropper afslutning i Paris i 2024

Det plejer at være en tradition, at rytterne skal forbi Paris på sidste etape af Touren. Men ikke i 2024.

Jonas Vingegaard blev hyldet på Champs-Elysèes i Paris, da han havde vundet Tour de France i sommer. I 2024 slutter løbet for første gang ikke i den franske hovedstad. Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Paris. Tour de France har første gang nogensinde valgt at lade den sidste etape slutte et andet sted end i eller nær Paris.

I 2024 skal rytterne på den sidste etape forbi Nice i stedet for Paris. Det oplyser Tour-arrangørerne torsdag på Twitter.

- Efter 110 udgaver, der er sluttet i eller nær Paris, skal Tour de France slutte langt fra Paris for første gang i 2024 med 21. etape til Nice 21. juli, lyder det.

Det plejer ellers at være en tradition, at rytterne afslutter inde på Champs-Élysées i Paris. På netop den strækning er det ofte endt med en massespurt.

I år, hvor Touren blev indledt i Danmark og vundet af danske Jonas Vingegaard, var det 109. gang, at den franske grand tour blev afviklet.

Næste år, som bliver den 110. udgave af etapeløbet, slutter Touren som vanligt i Paris.

Årsagen til den historiske ændring af Tourens slutlokation i 2024 skal findes i sammenstødet med en anden stor begivenhed i Paris på det tidspunkt.

Det er nemlig i 2024, at Paris er vært for de olympiske sommerlege. Derfor har Touren været nødt til at tænke anderledes omkring afslutningen.

Afslutningen i Nice i 2024 bliver en enkeltstart.

/ritzau/