Tottenham-manager: Nedsmeltningen i 2016 gentager sig ikke

Mauricio Pochettino mener, at hans hold har forbedret sig markant. Ikke mindst på det mentale plan.

Tottenhams argentinske manager, Mauricio Pochettino, lover, at holdet vil holde hovedet koldt indtil sidste spillerunde i denne sæson. Lørdag blev det til en sikker 4-0-sejr over Bournemouth på White Hart Lane. Reuters/Dylan Martinez Fold sammen
Læs mere

London. Tottenham Hotspur vil ikke få gummiben, som det var tilfældet i forrige sæson, hvor London-holdet længe var den eneste reelle udfordrer til Leicester i toppen af Premier League.

I denne sæson ser det ud til, at Tottenham igen er det eneste hold, der kan indhente førerholdet, og manager Mauricio Pochettino lover, at hans spillere vil holde hovedet koldt til sidste spillerunde.

- Jeg tror, vi har lært en masse. Der var en meget dårlig periode i slutningen af sidste sæson. Vi brugte meget energi på at kæmpe mod Leicester, men også mod West Bromwich, mod Chelsea, mod medierne og mod offentligheden, siger manageren.

Lørdag havde Tottenham ingen problemer med at slå Bournemouth 4-0 på White Hart Lane og lægger dermed igen pres på Chelsea, der først spiller søndag.

Pochettino mener, at både klubben og spillerne har lært meget af sidste sæson, hvor holdet blev ramt af en række karantæner i den afgørende fase af sæsonen.

- Vi kæmpede imod alle, og vi brugte en masse energi. Nu fokuserer vi på at slå vores modstander, når vi spiller, siger Pochettino.

- Det var vores udfordring fra sæsonens start; at forbedre vores mentalitet, vores tro. Jeg synes, man kan se, at staben og holdet har forbedret sig meget, siger argentineren.

I sidste sæson var Tottenham ofte presset af, at Leicester spillede før London-holdet.

Det forholder sig anderledes i denne sæson, hvor Tottenham på det seneste har haft mulighed for at lægge pres på Chelsea ved at spille først.

Og det er ifølge Pochettino ikke nogen uvæsentlig fordel.

- Hvis du vinder, så er det godt at kunne lægge pres på din modstander. I sidste sæson var vi aldrig i en position, hvor vi kunne lægge pres på Leicester.

Tottenham ligger efter lørdagens runde i Premier League på andenpladsen med fire point op til Chelsea. Chelsea spiller søndag ude mod Manchester United.

/ritzau/AFP