Total dansk UEFA-triumf

FC Midtjylland, AaB og OB havde i går gode muligheder for at følge med FC København ind i UEFA Cuppen.

AaB jubler efter 3-0 sejr i Aalborg. Alle tre hold - FCM, AaB og OB vandt deres kampe. Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Med tre hjemmebanekampe skulle de danske hold på overkommelige opgaver mod et par finske og et hviderussisk hold. Og det endte i total triumf med tre danske storsejre.

Aftenen åbnede bedst muligt, da FC Midtjylland omgående satte en tyk streg under dansk klubfodbolds større klasse end finsk fodbold. Med tre mål i første halvleg lukkede midtjyderne reelt kampen mod et tamt hold fra Haka. Dennis Flinta, Danny Olsen og Sergei Dadu sørgede for de danske mål, mens Haka reducerede en enkelt gang. Med 3-1 ved pausen og dermed 5-2 sammenlagt kunne finnerne gå hjem og lægge sig. Den endelige FCM-sejr kom i aftes til at lyde på 5-2 efter yderligere scoringer af Magnus Troest og Thomas Røll.

AaB fulgte en halv time senere op mod sin finske modstander, Helsinki. Nordjyderne var noget hårdere spændt for, da de var nede 1-2 efter det første opgør i Finland. Men et hurtigt mål efter seks minutter af Thomas Enevoldsen hjalp gevaldigt på stemningen på Aalborg Stadion. Andreas Johansson og Jeppe Curth øgede føringen til 3-0 inden pausen, som også blev slutresultatet.

Sent i aftes var det så op til OB at fuldende den danske succes ved at slå hviderussiske Dinamo Minsk, som lidt uforståeligt havde reddet uafgjort 1-1 i det første opgør. Men OB satte sig som forventeligt på opgøret på Odense Stadion og var flere klasser hurtigere og bedre end de noget bovlamme hviderussere.

Det var derfor helt i overensstemmelse med spil og chancer, at David Nielsen scorede de første to mål og Johan Absalonsen de to næste, da OB sænkede Minsk 4-0 og 5-1 sammenlagt.

Aftenen endte således i total triumf, så de fire øverste SAS Liga-mandskaber fra i fjor er med i bowlen, når der i dag klokken 13 i Monaco trækkes lod til første runde af UEFA Cuppen.