Toppolitiker erklærer sig skyldig i Fifa-skandale

Tidligere Honduras-præsident erkender at have modtaget bestikkelse, da han var medlem af Fifas marketingkomité.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere præsident for Honduras Rafael Callejas erkender, at han gjorde sig skyldig i bestikkelse i sin tid som medlem af Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

72-årige Callejas var mandag for en dommer i New York i forbindelse med den omfattende Fifa-skandale, hvor en lang række tidligere embedsmænd er på anklagebænken.

Rafael Callejas var præsident i Honduras fra 1990 til 1994 og blev siden præsident for landets fodboldforbund - en post han sad på indtil august sidste år. Han er tidligere medlem af Fifas tv- og marketingkomité.

Den forhenværende politiker var oprindelig tiltalt for otte tilfælde af korruption og hvidvaskning af penge, som han 15. december erklærede sig uskyldig i. Nu har han erkendt sin skyld i to forhold.

En af sagerne handler om at have modtaget bestikkelse fra et firma i Florida, der til gengæld fik tv-rettighederne til Honduras' VM-kvalifikationskampe.

Begge de to forhold har en strafferamme på op til 20 års fængsel, og der vil blive afsagt dom 5. august. Callejas skal desuden tilbagebetale 650.000 dollar, svarende til 4,3 millioner danske kroner.

/ritzau/AFP