Top-6 er snublende nær: Sønderjyder føler sig ikke sikre

Hverken cheftræner Claus Nørgaard eller matchvinder Marc Pedersen føler sig sikre på en top-6 plads.

Sønderjyske er meget tæt på en plads i slutspillet. Scanpix/Claus Fisker Fold sammen
Læs mere

Sønderjyske sikrede sig med 1-0-udesejren over OB et godt udgangspunkt, inden holdet i sidste runde af grundspillet skal møde Randers FC på hjemmebane i Alka Superligaen.

Med 36 point på kontoen skal meget gå galt for sønderjyderne, hvis de ikke skal kvalificere sig til mesterskabsslutspillet. Men hverken cheftræneren eller hans spillere føler sig helt sikre.

»Det ved jeg på søndag, når vi har spillet mod Randers. Jeg følger ikke så meget med i stillingen, men jeg ved, at når man får point ser det godt ud i stillingen,« siger Sønderjyskes matchvinder i kampen, Marc Pedersen.

Træner Claus Nørgaard fokuserer fortsat på kampen mod nedrykning.

»Jeg vil vinde hver gang, og i dag (søndag, red.) vandt vi. OB spillede godt, især i første halvleg, men jeg synes, at vi forsvarede os godt.«

»Efter pausen havde de næsten ikke nogen chancer. Det var en vigtig sejr i forhold til det, som er vores mål i Sønderjyske, nemlig at undgå nedrykning,« lyder det fra Claus Nørgaard.

Sønderjyske kan allerede sikre sig pladsen i top-6, hvis FC Midtjylland slår AaB mandag aften.

Skulle det lykkes, kan Sønderjyske spille uden det pres, der er i nedrykningskampen. Det vil Nørgaard udnytte.

»Når man ikke kan rykke ned, kan man fokusere på noget andet. Fodbold handler dog først og fremmest om at vinde. Så må vi lægge nye ting på undervejs,« siger en tilfreds cheftræner.