Tomasson-stop bekymrer ikke DBU-direktør: Vi står stærkt

Åge Hareide har så meget styr på sit koncept, at DBU ikke havde nogen skrupler ved at lade assistenten gå.

DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, er sikker på, at landsholdet overvinder tabet af assisterende landstræner Jon Dahl Tomasson, der søndag er blevet præsenteret som ny cheftræner i Malmö FF.

Møller påpeger, at landstræner Åge Hareide har så meget styr på både spillere og spillestil, at man forholdsvis let vil kunne køre en ny assistent ind i månederne op til sommerens EM-slutrunde.

- Vi er et godt sted og har så meget overblik over, hvad vi vil, og hvordan vi spiller. Ellers havde vi heller ikke givet Jon grønt lys. Hans aftale var jo uopsigelig, så vi kunne bare have beholdt ham, siger Peter Møller.

Jon Dahl Tomasson har været assistent for Hareide, siden nordmanden i 2016 tog hul på jobbet som dansk landstræner.

Tomasson har endog haft cheftræneransvaret i to landskampe sidste efterår, hvor Hareide måtte melde forfald med knæproblemer.

Alligevel frygter DBU-direktøren ikke, at Tomassons farvel vil betyde uro i geledderne op til EM.

- Overhovedet ikke. Spillerne var informeret på forhånd og vidste godt, hvad der skulle ske. Vi har et stærkt team omkring holdet både med fysiske trænere og analytikere.

- Jeg er nu i dialog med Åge om den udfordring, som det bliver at finde en afløser eller en løsning, der kan kompensere for de opgaver, som Jon havde, siger Peter Møller.

/ritzau/