Tom Kristensen dommer i Magnussens F1-comeback

Tom Kristensen bliver en del af dommerpanelet i Australiens Grand Prix, hvor danske Kevin Magnussen gør comeback for McLaren.

Der bliver dobbelt dansk deltagelse ved sæsonens første Formel 1-løb i den kommende weekend i Melbourne. Først og fremmest i skikkelse af 22-årige Kevin Magnussen, som for et enkelt løb afløser spanske Fernando Alonso i McLarens racer.

Men også i dommertårnet er der dansk deltagelse.

Her er den nyligt pensionerede racerkører Tom Kristensen en del af løbsledelsen, hvor han er tiltænkt rollen som såkaldt 'driver steward' - kørernes repræsentant i dommerpanelet.

Det bekræfter Tom Kristensens danske manager, Jan Würgler, over for bt.dk. Han fortæller, at den nidobbelte Le Mans-vinder lige nu er i Melbourne for at gøre sig klar til sin dommerrolle, som starter ved fredagens to indledende træninger og frem til søndag, hvor løbet køres.

Tom Kristensens job som løbsdommer bliver at tage stilling til og idømme kørerne straf, hvis de eksempelvis ender i et sammenstød med en konkurrent på banen eller lignende. Her skal Tom Kristensen bidrage med sin erfaring som racerkører for at se situationen fra kørernes synsvinkel.

Det er ikke første gang, at Tom Kristensen sidder med i dommerpanelet til et Formel 1-løb. Det har den danske Le Mans-konge gjort flere gange de seneste par sæsoner.