Todi og FC Amager satser på Ørestad

Todi Jónsson fra Fremad Amager satser på at bygge et topmoderne stadion i Ørestad. Han er langt med finansieringen og beder nu borgmesteren om en billig byggegrund.

Den tidligere FC København-angriber Todi Jónsson beder nu kommunen om en billig byggegrund. Foto: Jeppe Michael Jensen. Fold sammen
Læs mere

Fodbold på højt niveau kan ikke finde sted i København, med mindre klubben spiller sine hjemmekampe i den privatejede arena Parken på Østerbro.

FC Københavns hjemmebane er det eneste stadion i kommunen, der er godkendt til Superligaen. Og det ønsker fusionsklubben FC Amager med den tidligere FCK-bomber Todi Jónsson i spidsen nu at råde bod på.

Berlingske Tidende er kommet i besiddelse af et dokument, hvori Todi Jónsson beder borgmester Martin Geertsen (V) om drøftelser med henblik på at bygge et stadion i Ørestad. Der står direkte i henvendelsen: »Vi er fra FC Amagers side kommet langt videre i vores bestræbelser på at få økonomien på plads vedrørende bygning af et nyt stadion/arena.«

Til Berlingske Tidende siger bestyrelsesformand i Fremad Amager Todi Jónsson:

»Kommunen ønsker ikke at renovere vores hjemmebane i Sundby Idrætspark, som er forfaldet over en årrække. Derfor beder vi egentlig bare om en billig byggegrund i Ørestad, så vi selv kan komme i gang med at bygge et stadion.«

Stor succes
Traditionsklubben Fremad Amager har stor succes i 2. division øst, som man fører suverænt inden forårets strabadser. Og fra 1. juli 2008 indgår klubben i eliteoverbygningen FC Amager i stil med FC København. Her forventes også deltagelse af Amager FF, Kløvermarken FB og Kastrup Boldklub.

Fremad Amager satser for tiden voldsomt på sportslig succes og købte i går endnu en spiller og fik ny hovedsponsor, Eik Bank.

Hvis klubben avancerer til 1. division, må man enten spille sine kampe uden for øen eller søge dispensation, fordi Sundby Idrætspark ikke har et brugbart lysanlæg.

»Vi vil blive på Amager og vil dels selv skyde penge i et nyt stadion, ligesom vi har tilsagn fra investorer,« fortæller Todi Jónsson.

150 millioner
Et nyt Ørestad Stadion vil ifølge Berlingske Tidendes oplysninger få 10.000 siddepladser og koste i omegnen af 150 mio. kroner at bygge. Det skal efter planen stå klar om fire-fem år.

Københavns Kommune har endnu ikke taget stilling til, om man vil stille en billig byggegrund til rådighed for den nye fusionsklub på Amager.

Borgmester for kultur og fritid i København, Martin Geertsen, erkender dog, at kommunens idrætsanlæg er utidssvarende og ikke lever op til normal standard for fodbold på højt niveau.

Københavns Kommune råder over fem stadioner og har besluttet at bruge 34 millioner kroner på at renovere dem. Østerbro Stadion og Valby Idrætspark prioriteres højest.

Desuden har kommunen budgetteret med 200 mio. kr. i 2008 for at undersøge mulighederne for at bygge en multiarena i Ørestad.

Et Ørestad Stadion er dog ikke betinget af en multiarena samme sted, fortæller Todi Jónsson