To russiske OL-medaljevindere i 2008 er testet positive

Marina Shainova og Nadezhda Evstyukhina skal formentlig aflevere hver deres OL-medalje tilbage.

To russiske vægtløfter er blevet afsløret i at have dopet sig otte år efter OL i Beijing. Vægtløfteren på billedet, der kommer fra Nordkorea, har intet dopingen at gøre. Scanpix/Ed Jones
Læs mere
Fold sammen

Moskva. B-dopingprøverne fra de to russiske vægtløftere Marina Shainova og Nadezhda Evstyukhina slår fast, at de to atleter var dopede, da de vandt henholdsvis sølv og bronze under OL i Beijing i 2008.

Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass ifølge AFP.

- B-prøven viste tegn på turinabol (præstationsfremmende stof, red.), siger Vladimir Shainov, der er træner for Marina Shainova.

- Vi ved ikke, hvad der vil ske. Marina snakker også med andre atleter lige nu. Hendes afgørelse er endnu ikke kommet, men selvfølgelig vil de tage hendes medaljer fra hende og diskvalificere hende. Evstyukhina er i samme situation, siger træneren.

Marina Shainova vandt sølv i 58 kilo-klassen, mens Nadezhda Evstyukhina vandt bronze i 75 kilo-klassen.

Førstnævnte har også vundet fire EM-guldmedaljer, men hun stoppede karrieren sidste år på grund af helbredsproblemer.

Evstyukhina har tre VM-guldmedaljer og to EM-guldmedaljer i sin samling.

I maj kom det frem, at 14 russiske atleter fra legene i Beijing blev testet positive, efter at gamle prøver var blevet testet med nye metoder.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har meldt ud, at 31 atleter, der deltog ved OL i 2008 og repræsenterede 12 forskellige lande, er blevet testet positive ved nye test af gamle prøver.

/ritzau/AFP